Nyt on meriittiä kerrakseen – yksi mies on todistanut Barcelonan luhistumisen läheltä jo kahdesti

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan pudotuspelien historiassa vain kolme joukkuetta on pudonnut jatkosta voitettuaan otteluparin avausosan vähintään kolmella maalilla. Tiistaina Barcelona teki kilpailussa kyseenalaista historiaa, sillä siitä tuli ensimmäinen joukkue, joka koki kyseisen kohtalon jo toistamiseen.

Keväällä 2018 Barcelona voitti puolivälierien avausosassa AS Roman 4-1, mutta putosi jatkosta, kun Roma kukisti katalonialaisjoukkueen Stadio Olimpicolla 3-0. Nyt Liverpool teki Barcelonalle saman tempun voitettuaan toisen osan murskaavasti 4-0.

Melko pienelle huomiolle on jäänyt se, että Barcelonan kahta romahdusta on seurannut lähietäisyydeltä yksi pelaaja. Liverpoolin maalia kun vartioi menestyksekkäästi brassitorjuja Alisson Becker, joka oli vielä viime kaudella AS Roman maalivahti.

Eikä 26-vuotias Alisson missään tapauksessa otteluissa vain katsojaksi jäänyt. Hän nollasi Barcelonan jo toisena vuonna peräkkäin, ja otti tiistaina viisi tärkeää torjuntaa. Näistä kolme on luokiteltu ”paraatitorjunnoiksi”.