Jos jossain ymmärretään draamantajun päälle, niin epäilemättä saksalaisseura Paderbornin leirissä ja fanien keskuudessa. SC Paderborn 07:n kausi on nimittäin päättymässä kenties jo kuudetta vuotta putkeen joko sarjanousuun tai putoamiseen.

Keväällä 2014 Paderbornissa vietettiin isoja juhlia, kun piskuinen yrittäjä nousi seurahistoriansa ensimmäisen kerran Bundesliigaan. Visiitti pääsarjassa kaudella 2014-2015 jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä seuraavana keväänä tie vei jälleen alaspäin sarjajumbona.

Keväällä 2016 Paderbornin matka alaspäin jatkui, kun se putosi vielä alemmas kolmannelle sarjatasolle. Vuotta myöhemmin tunnelmat vain synkkenivät, kun myös kolmosbundesliigassa kausi päättyi putoamiseen. Paderbornin pelasti neljännellä sarjatasolla Regionalligassa pelaamiselta kuitenkin se, kun 1860 München jäi ilman lisenssiä.

Vuosi sitten Paderborn onnistui kipuamaan Kolmosbundesliigasta sarjaporrasta ylemmäs Zweiteen, ja tänään varmistui, että toinen perättäinen nousukausi on erittäin lähellä. Paderborn kukisti kotikentällään Kakkosbundesliigan rahakkaimmalla budjetilla operoivan Hamburger SV:n 4-1, ja varmisti paikkansa vähintään karsinnoissa.

Michael Yokhin

@Yokhin
SC Paderborn
2014 - Promoted to Bundesliga
2015 - Relegated to 2.Bundesliga
2016 - Relegated to 3.Liga
2017 - Relegated to Regionalliga (but stay up as 1860 Munchen don't get license)
2018 - Promoted to 2.Bundesliga
2019 - Promoted to Bundesliga?
What a rollercoaster for fans!

Paderborn on ennen päätöskierrosta kiinni sarjan kakkostilassa. Mikäli se nousee, tulee ensi kausi olemaan Paderbornin toinen pääsarjatasolla. Se pelaa 15 000 katsojaa vetävällä Benteler-Arenalla.

Sarjan kolmonen pääsee haastamaan bundesliigakarsinnassa pääsarjan kolmanneksi viimeiseksi jäävän VfB Stuttgartin. Ennen päätöskierrosta kolmosena on itäsaksalainen Union Berlin, joka ei ole pelannut yhtenäisen Saksan pääsarjatasolla vielä koskaan. Paderbornin ero Union Berliniin on ennen viimeistä kierrosta yksi piste. Viimeisellä kierroksella ensi sunnuntaina se vierailee Dynamo Dresdenin kotikentällä. Union Berlin hakee pisteitä Bochumista.

Jo aiemmin Bundesliigaan nousunsa on varmistanut Kakkosbundesliigan voittava 1. FC Köln. Paderbornille hävinneelle Hamburger SV:lle tappio on kuitenkin äärimmäisen raskas, sillä perinteikäs seura putosi viime kauden päätteeksi historiansa ensimmäisen kerran Bundesliigasta ja himoitsi nopeaa paluuta pääsarjaseuraan. Tappioon hävisivät kuitenkin myös HSV:n toiveet nousukarsinnasta.

HSV johti sarjaa kauden ensimmäisen puolikkaan jälkeen, mutta surkea kevätkausi vesitti haaveet noususta. Sarjan jälkimmäisellä puoliskolla se on ollut kolmanneksi heikoin joukkue.

Magdeburg ja Duisburg putoavat sarjatasoa alemmas kolmosbundesliigaan.