Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara oli sunnuntaina liekeissä, kun hänen edustamansa Rangers löi verivihollisensa Celticin Skotlannin Valioliigassa 2-0.

Kamara, 23, pelasi Glasgow’n derbyssä, Old Firmissa, täydet minuutit ja kuului kentän parhaimmistoon läpi ottelun.

Hänelle merkattiin myös maalisyöttö Rangersin toisesta osumasta. Kamara pyörähti keskikentällä karkuun Celticin kapteenilta Scott Brownilta ja syötti pallon kohti Jermaine Defoeta, joka antoi pelivälineen vieriä jalkojensa välistä Scott Arfieldille, joka viimeisteli loppulukemat taululle.

Kamara on kerännyt ottelun jälkeen kehuja Rangersin managerilta Steven Gerrardilta ja joukkueen kannattajilta.

Gerrard oli jäädä sanattomaksi Kamaran kohdalla, kun hän luetteli ottelun onnistujia pelin jälkeen RangersTV:lle.

– Olemme hankkineet joitain laadukkaita pelaajia, ja se laatu näkyy nyt hyvänä vireenä.

– Defoe on hyvässä vireessä, [Steven] Davis on loistavassa vireessä.

Kamaraan tultaessa Gerrard veti syvään henkeä ja naurahti hieman.

– Glen Kamara… En tiedä, miten saimme hänet.

– Mutta joka tapauksessa, lyhyestä virsi kaunis. Olemme hankkineet laadukkaita pelaajia ja kehittyneet jo mukana olleiden pelaajien kanssa, joten olemme nyt parempi joukkue.

Katso video Gerrardin haastattelusta alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä. Gerrard puhuu Kamarasta ajassa 1:01.

Rangers Football Club

@RangersFC
🎥 REACTION: Steven Gerrard spoke to @RangersTV after today's Old Firm victory.

Rangersin legendapelaaja Barry Ferguson nosti Kamaran Arfieldin ohi ottelun parhaaksi pelaajaksi Daily Recordin kolumnissaan.

– Arfield toimi maalissaan hyvin. Hän sopii selkeästi tuolle pelipaikalle, kun hän leikkaa laidalta sisään. Hänen juoksujensa ajoitukset ovat omaa luokkaansa ja hänen kokemuksena paistaa läpi.

– Mutta Kamara on luultavasti vielä vakuuttavampi siinä mielessä, miten nopeasti hän sopeutui tähän joukkueeseen liityttyään seuraan vaikeuksista kärsivästä Dundeen joukkueesta. Epäilijöitä riitti.

– Kun katsoin Dundeen pelaamista, hän oli aina se pelaaja, joka jäi mieleen, mitä tulee pallon hakemiseen ja syöttämiseen, mutta se on vaikeaa, kun pelaa raatavassa joukkueessa.

– Luulin, että hän tarvitsisi aikaa sopeutua, mutta hän on vain ottanut paikkansa ja näyttänyt siltä kuin hän olisi ollut osa tätä joukkuetta jo vuosia. Hän on todella elegantti pallon kanssa. Pidän hänestä paljon.

– Toinen maali kuvasti hänen tasoaan. Mahtava pikkukäännös ja ihana syöttö Jermain Defoen harhautukseen ja sitten Arfield tietysti viimeisteli sen loistavasti.