Suomalaismaalivahti vapaille markkinoille – kolmen vuoden pesti englantilaisseurassa päätökseen

© Kuva: Getty Images

Suomalaismaalivahti Anssi Jaakkola on yksi kuudesta pelaajasta, joille Englannin Mestaruussarjassa pelaava Reading ei tarjoa jatkosopimusta. Jaakkolan, 32, aika Readingissa tulee siten päätökseen kolmen vuoden jälkeen, sillä hänen diilinsä kattoi enää tämän kauden.

Reading tuli Mestaruussarjassa 20. sijalle ja jäi seitsemän pistettä putoamisviivan yläpuolelle.

Muut sopimuksetta jäävät pelaajat ovat Joey Van den Berg, George Legg, Danzell Gravenberch, Paul McShane ja John O’Shea, joka ilmoitti jo aiemmin päättävänsä uransa tähän kauteen.

Jaakkola siirtyi Readingiin kesällä 2016 Ajax Cape Townista ja esiintyi Royalsin paidassa 30 kertaa. Hän otti viime lokakuussa Readingin ykkösvahdin paikan itselleen, mutta tippui tammikuussa nokkimisjärjestyksessä kolmanneksi Emiliano Martínezin tultua seuraan lainalle Arsenalista.

Joulukuussa Readingin manageriksi nimitetty José Gomes antoi ymmärtää jo tämän kuun alussa, että Jaakkola jättää seuran. Gomes kertoi tuolloin, että Reading tavoittelee Martínezia seuraan takaisin ja sanoi, että joukkue tarvitsee kolme maalivahtia mainiten samalla, että Jaakkolan sopimus ”on päättymässä”.