Bundesliigan otteluohjelma ulkona – Bayern München ja sarjatulokas Union Berlin avaavat kotipelillä

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa sarjanousijoiden kohtaaminen! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Bundesliiga on julkaissut kauden 2019-2020 ottelukalenterinsa. Historian 57:s bundesliigakausi käynnistyy perjantaina 16.8. kello 21.30 Suomen aikaa, kun mestaruutta puolustava Bayern München saa vieraakseen Hertha Berlinin.

Bundesliigan ”suomalaisjoukkueista” Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen kohtaa avauskierroksella kotikentällään sarjanousija Paderbornin. Niklas Moisanderin Werder Bremen puolestaan isännöi Fortuna Düsseldorfia. Fredrik Jensenin Augsburgilla on heti kättelyssä kova urakka, sillä se haastaa vieraskentällä Borussia Dortmundin.

Ensimmäistä kertaa historiassaan Bundesliigaan noussut, Itä-Berliinistä ponnistava Union Berlin pääsee käynnistämään sarjan kotikentällään. Union Berlinin vieraaksi saapuu avausviikonloppuna RB Leipzig.

Saksan toinen sarjataso, eli 2. Bundesliiga käynnistyy jo kolme viikkoa ennen pääsarjan alkua. Kakkosbundesliigan avausottelussa 26. heinäkuuta kohtaavat pääsarjasta pudonneet VfB Stuttgart ja Hannover 96, ensinmainitun kotikentällä.

Avausotteluita lukuunottamatta muiden ottelujen tarkkaa pelipäivää tai alkamisaikaa ei vielä määritelty. Ensimmäiset näistä asetellaan kalenteriin tarkemmin viikolla 28 (8.-12.7.).

Saksan Supercup on edessä jo 3. elokuuta. Siinä toisistaan ottavat mittaa tuplamestari Bayern München ja kakkoseksi sijoittunut Borussia Dortmund. Ennen Bundesliigan kauden alkua käynnistyy myös Saksan Cup, eli DFB-Pokal, jonka avauskierros pelataan 9.-12.8. Cup-finaali pelataan tuttuun tapaan Berliinin olympiastadionilla, 23.5.2020.

Bundesliigan viimeinen ottelukierros pelataan 16.5.2020. Tuttuun tapaan Saksassa vietetään myös verrattain pitkää talvitaukoa, tasan sarjan puolivälissä, 17 ottelukierroksen jälkeen. Talvitauko alkaa 22.12. ja päättyy yli kuukautta myöhemmin, 28.1.2020.

Bundesliigan otteluohjelmaan pääsee tutustumaan tarkemmin tämän linkin takaa.

Valioliigassa sarjanousijoiden kohtaaminen! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!