Ilveksen tähtipelaaja taituroi hattutempun erikoistilanteista – ensimmäinen osuma hivelee silmää

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves voitti tiistaina Kokkolan Pallo-Veikot 4-2 Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Tammelan stadionilla.

Vierasjoukkue aloitti maalikarkelot 12. minuutilla. KPV:lla oli pieniä vaikeuksia omassa päädyssään, mutta se pääsi lopulta prässin alta pois ja hyökkäykseen. Lopulta Harri Heiermann lähetti syvältä keskikentältä keskityksen rangaistusalueelle Simo Roihalle, joka puski pallon voimalla verkkoon. 0-1.

Ilves tuli 19. minuutilla tasoihin todellisella unelmamaalilla. Tamperelaiset saivat vapaapotkun rangaistusalueen tuntumasta Miloš Josimovin rikottua Emile Paul Tendengiä. Pallon taakse asteli erikoistilanteiden erikoismies Lauri Ala-Myllymäki, joka jysäytti pelivälineen millintarkasti yläkulmaan. 1-1.

Jälkimmäisen puoliajan alussa tapahtumia riitti kummassakin päädyssä.

KPV siirtyi takaisin johtoon toisen puolikkaan toisella minuutilla. Ville Koskimaa jatkoi Hendrik Helmken antaman kulmapotkun Joni Mäkelälle, joka siirsi pallon lähietäisyydeltä sisään. 1-2.

Vieraiden riemua kesti vain parisen minuuttia. Pallo vietiin pilkulle, kun Koskimaa rikkoi rangaistusalueella Yusif Moussaa. Vetovastuussa oli jälleen Ala-Myllymäki, joka sijoitti kuulan rauhassa vasempaan alanurkkaan. 2-2.

Ilves siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 53. minuutilla. Iiro Järvinen pelasi pallon oikealta laidalta suoraan Moussan syötöstä maalille Ilari Mettälälle, joka liikkui vartijansa etupuolelle ja laukoi ykkösellä verkkoon. 3-2.

Ala-Myllymäki viimeisteli hattutemppunsa 74. minuutilla. Ilves sai vapaapotkun noin 25 metristä Helmken rikkeen seurauksena. Ala-Myllymäen kuti nousi vauhdilla ylös ja tippui nopeasti alas. KPV:n maalivahti Teppo Marttinen oli vedossa mukana, mutta pallo lipsahti hänen käsiensä kautta sisään. 4-2.

Ilves on 11 ottelun jälkeen taulukossa toisena, pisteen päässä sarjakärki Hongasta, joka on pelannut ottelun enemmän. 12 ottelua pelannut KPV on sarjassa viimeisenä, pisteen perässä Vaasan Palloseuraa.

Veikkausliiga tiistaina 25. kesäkuuta

HJK-IFK Mariehamn 2-0
Honka-RoPS 1-0
FC Inter-VPS 1-1
Ilves-KPV 4-2
KuPS-FC Lahti 5-1