Ilves voitti tiistaina Kokkolan Pallo-Veikot 4-2 Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Tammelan stadionilla.

Vierasjoukkue aloitti maalikarkelot 12. minuutilla. KPV:lla oli pieniä vaikeuksia omassa päädyssään, mutta se pääsi lopulta prässin alta pois ja hyökkäykseen. Lopulta Harri Heiermann lähetti syvältä keskikentältä keskityksen rangaistusalueelle Simo Roihalle, joka puski pallon voimalla verkkoon. 0-1.

Ilves tuli 19. minuutilla tasoihin todellisella unelmamaalilla. Tamperelaiset saivat vapaapotkun rangaistusalueen tuntumasta Miloš Josimovin rikottua Emile Paul Tendengiä. Pallon taakse asteli erikoistilanteiden erikoismies Lauri Ala-Myllymäki, joka jysäytti pelivälineen millintarkasti yläkulmaan. 1-1.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @IlvesEdustus - @KPV1930 1-1 Suoraan lähetykseen tästä >> ruutu.fi/ohjelmat/veikk… #Veikkausliiga

Jälkimmäisen puoliajan alussa tapahtumia riitti kummassakin päädyssä.

KPV siirtyi takaisin johtoon toisen puolikkaan toisella minuutilla. Ville Koskimaa jatkoi Hendrik Helmken antaman kulmapotkun Joni Mäkelälle, joka siirsi pallon lähietäisyydeltä sisään. 1-2.

Vieraiden riemua kesti vain parisen minuuttia. Pallo vietiin pilkulle, kun Koskimaa rikkoi rangaistusalueella Yusif Moussaa. Vetovastuussa oli jälleen Ala-Myllymäki, joka sijoitti kuulan rauhassa vasempaan alanurkkaan. 2-2.

Ilves siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 53. minuutilla. Iiro Järvinen pelasi pallon oikealta laidalta suoraan Moussan syötöstä maalille Ilari Mettälälle, joka liikkui vartijansa etupuolelle ja laukoi ykkösellä verkkoon. 3-2.

Ala-Myllymäki viimeisteli hattutemppunsa 74. minuutilla. Ilves sai vapaapotkun noin 25 metristä Helmken rikkeen seurauksena. Ala-Myllymäen kuti nousi vauhdilla ylös ja tippui nopeasti alas. KPV:n maalivahti Teppo Marttinen oli vedossa mukana, mutta pallo lipsahti hänen käsiensä kautta sisään. 4-2.

Ilves on 11 ottelun jälkeen taulukossa toisena, pisteen päässä sarjakärki Hongasta, joka on pelannut ottelun enemmän. 12 ottelua pelannut KPV on sarjassa viimeisenä, pisteen perässä Vaasan Palloseuraa.