Jokohan Neymar saa taas pakata muuttolaatikkonsa? – ”Kukaan ei pakottanut häntä allekirjoittamaan”

© Kuva: Getty Images

Neymar on jälleen kerran otsikoissa päivästä toiseen, vaikkei mies edes pelaa paraikaa meneillään olevassa Copa Américassa. On ollut pitkää, ensi kauden puolelle ulottuvaa pelikieltoa Ligue 1:ssä, joka aiheutui katsojan lyömisestä. On otettu pois kapteenin nauhaa, ja on ollut biletystä silloin, kun joukkuekaverit pokkaavat palkintoja.

Myrsky sen kuin voimistui, kun kävi ilmi, että brasilialainen malli syyttää Neymaria raiskauksesta. Tuomiota tapauksesta tuskin vielä pitkään aikaan jaetaan, mutta nainen on puhunut mediassa kokemastaan niin avoimesti, että Neymarin henkilökohtaiset sponsorit ovat alkaneet kaikota. Eivätkä rikosepäilyt edes rajoitu pelkästään vakavaan raiskaussyytökseen, vaan Brasilian verottaja pakkolunasti Neymarilta 36 kiinteistöä kuuden vuoden takaiseen veronkiertoepäilyyn liittyen.

Vaikeuksia on siis niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Tuoreimman takaiskun jatkuvista loukkaantumisistakin kärsinyt Neymar koki tiistaina, kun UEFA:n vetoomuskomitea ilmoitti hylänneensä brasilialaisen valituksen tämän saamasta kolmen ottelun pelikiellosta europeleihin.

Neymarilla on vielä mahdollisuus valittaa kansainväliseen urheilun vetoomustuomioistumeen, mutta mikäli hän ei niin tee, tai mahdollista valitusta ei hyväksytä, menee ensi kauden Mestarien liigan – tai Eurooppa-liigan – lohkovaiheesta puolet sivu suun. Neymar sai pelikieltonsa raivottuaan Instagramissa PSG-Manchester United -ottelun tuomaritoiminnasta.

Kaikkein eniten lehdistössä puhuttaa kuitenkin jälleen kerran – ties kuinka monentena kesänä putkeen – Neymarin mahdollinen siirto. Brassitaituri siirtyi kesällä 2017 edelleen voimassaolevalla 222 miljoonan euron ME-siirtosummalla Brasiliasta Paris Saint-Germainiin, mutta jatkuvasti on supistu, ettei mies ole ikinä kokenut oloaan hyväksi PSG:ssä. Neymarin väitetään siirtoaan jatkuvasti katuneen.

Paluu Barcelonaanko edessä?

Kuten arvata saattaa, on siirtohuhujen merkittävin kohde Barcelona, joskin Real Madridistakin supistaan tasaiseen tahtiin. Keskiviikkona ESPN mainitsi mahdollisena osoitteena myös Manchester Unitedin.

Mundo Deportivon mukaan Neymar haluaa kuitenkin nimenomaan Barcelonaan, takaisin ”kotiin”. Lähde väittää brasilialaisen todenneen PSG-pomo Nasser Al-Khelaifille, ettei hänen olisi ikinä pitänyt Barcelonasta lähteäkään.

Pontta ajatus paluusta saa siitäkin, että El Mundon mukaan Lionel Messi olisi pyytänyt Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeuta hankkimaan Neymarin takaisin. Keskeisenä ongelmana kuitenkin on, että Barcelona on medialähteiden mukaan sopinut jo maaliskuussa Antoine Griezmannin hankkimisesta. Nyt pitäisikin saada Griezmann taivuteltua siirtymään PSG:hen Barcelonan sijaan, jotta Neymarin paluu olisi mahdollinen.

Sen verran pitkällä Neymarin ajatus paluusta tiettävästi jo on, että Gol väittää hänen jo katselleen uutta kotia Barcelonasta. Eikä Al-Khelaifikaan vaikuta enää kovin vastahakoiselta Neymarin myynnin suhteen. Qatarilaismiljonääri totesi jo haastattelussa, ettei ”epäammattilaisille kukkoilijoille ole PSG:ssä enää tilaa”, vaan niille, joiden motivaatio ei ole kunnossa, ovet ovat avoinna.

– Kukaan ei pakottanut Neymaria allekirjoittamaan sopimusta kanssamme. Hän liittyi osaksi projektiamme tietoisesti, Al-Khelaifi totesi France Footballin mukaan.

Se ainakin on varmaa, että Neymarista saadaan tänä kesänäkin mitä ilmeisemmin lukea kaikenkarvaisia siirtohuhuja.

Lähteet: SportMundo Deportivo ja Goal


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.