Katso suomalaisjoukkueiden mahdolliset vastustajat europelien toisella kierroksella – tarjolla esimerkiksi Celticiä tai Legia Varsovaa

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Eilen tiistaina arvottiin suomalaisjoukkueille HJK:lle, RoPS:lle, KuPS:lle ja FC Interille ensimmäiset vastustajat kauden 2019-2020 europeleissä. HJK:lle arpa heitti ensimmäiseksi vastustajaksi färsaarelaisen Tórshavnin, ja edellämainituille Eurooppa-liigan karsintoihin osallistuville joukkueille järjestyksessä Aberdeenin, valkovenäläisen Vitebskin ja tanskalaisen Bröndbyn.

Ottelujärjestykset on nyt saatu joukkueiden kesken sovittua, ja moni fani tehnee jo matkasuunnitelmia. Tänään keskiviikkona ovat kuitenkin edessä jo seuraavat arvonnat, kun joukkueille arvotaan mahdollinen toisen kierroksen vastustaja.

Mestarien liigan arvonta alkaa kello 13 Suomen aikaa, ja Eurooppa-liigan arvonta kello 14. HJK osallistuu molempiin arvontoihin, sillä Eurooppa-liigan arvontojen yhteydessä arvotaan parit myös Mestarien liigan karsinnoissa hävinneille joukkueille. Mestarien liigasta Eurooppa-liigan puolelle pullahtaneet joukkueet pelaavat nykyisin omalla ”mestarien polullaan”, joten pienempien maiden kansallisten mestarien pääsy Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen on aiempaa helpompaa.

Mikäli HJK voittaa Mestarien liigassa Tórshavnin, tulee sen vastustaja Mestarien liigan toisella kierroksella seuraavasta joukosta:

Celtic (SCO)/Sarajevo (BIH)
GNK Dinamo (CRO)
APOEL (CYP)
Valur Reykjavík (ISL)/Maribor (SVN)
Sūduva (LTU)/Crvena zvezda (SRB)

HJK/Tórshavn on arvonnoissa sijoittamattomien korissa, joten ennakkosuosikkina toisen kierroksen pariin lähtisi oikeastana mikä tahansa ylläolevasta joukkueesta. HJK:lle tämän vuosikymmenen puolelta entuudestaan tuttuja mahdollisista vastustajista ovat Dinamo Zagreb, APOEL ja joukon etukäteen kenties kovin haaste, skotlantilainen Celtic.

Mikäli färsaarelaisvastustaja Tórshavn onnistuu yllättämään Suomen-mestarin ja HJK:n taival jatkuu Eurooppa-liigan toisella kierroksella, ovat sen mahdolliset vastustajat lähtökohtaisesti kokoluokkaa kevyempiä. Tällöin vastus tulisi seuraavasta joukosta:

Astana (KAZ)/CFR Cluj (ROU)
Linfield (NIR)/Rosenborg (NOR)
F91 Dudelange (LUX)/Valletta (MLT)
Nõmme Kalju (EST)/Shkëndija (MKD)
SP Tre Penne (SMR)/FC Santa Coloma (AND)/Feronikeli (KOS)/Lincoln Red Imps (GIB)

Pitää siis muistaa, että yllämainituista ottelupareista vastustaja olisi tässä tapauksessa nimenomaan hävinnyt osapuoli. Alin rivi merkitsee Mestarien liigan esikarsintaturnaukseen osallistuvia neljää joukkuetta.

Eurooppa-liigan suomalaisista KuPS sai avauskierrokselle vastaansa etukäteen helpoimman vastustajan. Se kuitenkin merkitsee samalla sitä, että KuPS/Vitebsk ovat toisen kierroksen arvonnassa sijoittamattomia joukkueita. Mikäli Kuopion Palloseura raivaa valkovenäläisjoukkueen tieltään, saa se toisen kierroksen vastustajansa seuraavasta joukosta.

Sturm Graz (AUT)
Utrecht (NED)
AEK Larnaca (CYP)/Petrocub-Hincesti (MDA)
FK Jablonec (CZE)
UE Sant Julià (AND)/Europa (GIB)/Legia Warszawa (POL)

Ryhmässä on siis paljon nimekkäitä ja europeleissä kokeneita joukkueita, joista Legia Varsova ja Utrecht lienevät kaikkein kovimpia haasteita.

RoPS ja Inter lähtevät omiin ottelupareihinsa Aberdeenia ja Bröndbyä vastaan selkeinä haastajina. Mikäli suosikki kuitenkin onnistutaan yllättämään, odottaa toisella karsintakierroksella mahdollisesti helpompi vastus, sillä RoPS ja Inter nousevat tällöin arvonnassa sijoitettujen puolelle.

Interin mahdollinen vastustaja löytyisi seuraavasta joukosta, jos Bröndby nujertuu.

Lechia Gdańsk (POL)
Dinamo Tbilisi (GEO)/SP La Fiorita (SMR)/Engordany (AND)
Olimpija Ljubljana (SVN)/Rīgas FS (LVA)
Breidablik (ISL)/Vaduz (LIE)
Radnicki Niš (SRB)/Flora Tallinn (EST)

Kovimmasta päästä olisi varmasti puolalainen Lechia Gdansk tai HJK:n vime kaudella murskanumeroin pudottanut Olimpija Ljubljana. Olimpija Ljubljana on Interin hyökkääjätähden Filip Valencicin entinen seura, mutta viime kaudella hän ei joukkuetta vastaan pelannut Norja-siirron ollessa jo vireillä.

RoPS:lle tarjolla on vieläkin inhimillisempiä vastustajia. Kenties haastavin olisi romanialainen Viitorul Constanta. Kaikki RoPS:n mahdolliset vastustajat on listattuna alla:

Domžale (SVN)/Balzan (MLT)
Fola Esch (LUX)/Chikhura Sachkhere (GEO)
Viitorul (ROU)
Čukarički (SRB)/Banants (ARM)
Buducnost Podgorića (MNE)/Narva Trans (EST)

UEFA striimaa arvonnat suorina kotisivuillaan.

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!