Mestarien liigan ensimmäinen karsintakierros on arvottu hetki sitten Nyonissa. Puolustava suomenmestari HJK saa vastaansa färsaarelaisen Torshavnin. Arvan tulosta voi pitää yhtenä helpoimmista mahdollisista tarjolla olleista vaihtoehdoista.

Otteluparin avausosa pelataan 9.-10. heinäkuuta ja toinen osaottelu 16-.17. heinäkuuta. HJK aloittaa otteluparin kotikentällään.

Jo huomenna keskiviikkona klo 13 arvotaan Mestarien liigan toinen karsintakierros. Tässä arvonnassa HJK/ on sijoittamaton joukkue. Sijoitettujen korissa nimekkäimpiä joukkueita ovat Celtic, FC Kööpenhamina ja Dinamo Zagreb.

Viime kaudella HJK voitti avauskierroksen otteluparinsa, mutta putosi toisella kierroksella BATE:lle. Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella se hävisi murskalukemin Olimpija Ljubljanalle. HJK on ollut kertaalleen sekä Mestarien liigan (1998-1999) että Eurooppa-liigan (2014-2015) lohkovaiheissa.

Tiistaina kello 16.30 käynnistyy Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen arvonta. Siinä ensimmäisen otteluparinsa vastustajan saavat tietää RoPS, KuPS ja FC Inter. Myös Eurooppa-liigassa arvotaan toinen karsintakierros heti huomenna.