Onnetar hymyili HJK:lle Mestarien liigan arvonnassa

© Kuva: Juha Tamminen

Mestarien liigan ensimmäinen karsintakierros on arvottu hetki sitten Nyonissa. Puolustava suomenmestari HJK saa vastaansa färsaarelaisen Torshavnin. Arvan tulosta voi pitää yhtenä helpoimmista mahdollisista tarjolla olleista vaihtoehdoista.

Otteluparin avausosa pelataan 9.-10. heinäkuuta ja toinen osaottelu 16-.17. heinäkuuta. HJK aloittaa otteluparin kotikentällään.

Jo huomenna keskiviikkona klo 13 arvotaan Mestarien liigan toinen karsintakierros. Tässä arvonnassa HJK/ on sijoittamaton joukkue. Sijoitettujen korissa nimekkäimpiä joukkueita ovat Celtic, FC Kööpenhamina ja Dinamo Zagreb.

Viime kaudella HJK voitti avauskierroksen otteluparinsa, mutta putosi toisella kierroksella BATE:lle. Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella se hävisi murskalukemin Olimpija Ljubljanalle. HJK on ollut kertaalleen sekä Mestarien liigan (1998-1999) että Eurooppa-liigan (2014-2015) lohkovaiheissa.

Tiistaina kello 16.30 käynnistyy Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen arvonta. Siinä ensimmäisen otteluparinsa vastustajan saavat tietää RoPS, KuPS ja FC Inter. Myös Eurooppa-liigassa arvotaan toinen karsintakierros heti huomenna.