Mixu Paatelainen ennustaa RoPS:lle nopeaa putoamista europeleissä: ”Toisesta osasta ei läpihuutojuttua”

© Kuva: Getty Images

Arpa heitti juhannusviikolla Veikkausliigan viime kauden hopeamitalistille RoPS:lle Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella kovan vastustajan, skotlantilaisen Aberdeenin (lue lisää). Skottifutiksen tuntee hyvin sekä pelaaja- että valmentajauraltaan Huuhkajien entinen päävalmentaja Mika-Matti Paatelainen, joka edusti Aberdeeniakin vuosina 1992-1994. Ei siis ihme, että skottilehdistö kysyi otteluparista mielipidettä myös ”Mixulta”.

Nykyisin Hong Kongin A-maajoukkuetta luotsaava Paatelainen pitää Aberdeenia otteluparin selvänä suosikkina, mutta varoittaa RoPS:n voivan olla kova kotonaan napapiirillä. Paatelaisen mukaan Aberdeenin on onnistuttava kotipelissään, jotta se voi edetä toiselle kierrokselle.

– On hyvin mahdollista, että Aberdeen johtaa paria avausosan jälkeen. Luulen, että Derek McInnesille ja hänen pelaajilleen on tärkeää voittaa ensimmäinen osaottelu, sillä toisesta pelistä Suomessa ei tule läpihuutojuttu.

– Kaikki suomalaisseurat valmistautuvat otteluihin taktisesti hyvin. Jos Aberdeen johtaa avausosan jälkeen, se auttaa heitä valtavasti.

– Parista tulee mielenkiintoinen. RoPS ei ole pelannut europelejä aikoihin ja useimmat heidän pelaajistaan ovat kokemattomia europeleissä. He ovat hyvin organisoitu, tyypillinen pohjoismainen joukkue, Paatelainen luonnehtii RoPS:ia.

Kovin eksaktit eivät Mixu Paatelaisen tiedot sikäli olleet, että RoPS pelasi toki europelejä vain kolme vuotta sitten. Kesällä 2016 RoPS päihitti Shamrock Roversin, mutta putosi jatkosta Lokomotiva Zagrebille.

– He ovat tottuneita puolustamaan, ja hyvin yhtenäinen ryhmä. Aberdeen voi odottaa saavansa vastaansa joukkueen, jolla on lukuisia pelaajia pallon alla, ex-Huuhkaja -luotsi kuvailee.

– Toisesta osasta Suomessa tulee Donsille hankala. Pidän Aberdeenia suosikkina kotonaan ja odotan heidän olevan aggressiivisia ja pallovarmoja. Suomen reissusta tulee kuitenkin nihkeä.

Vaikka Paatelainen onkin iloinen RoPS:n viime vuoden menestyksestä, uskoo hän vakaasti Aberdeenin jatkoonmenoon.

– RoPS pelasi mahtavan viime kauden, parhaansa pitkiin aikoihin. Vaikka onkin loistavaa sijoittua toiseksi, europeleihin he eivät ole tottuneet.

– Heille on luvassa vaikeuksia Aberdeenin kaltaista joukkuetta vastaan, joka on pelannut Derek McInnesin alaisuudessa samalla tasolla vuodesta toiseen.

– RoPS pystyy saamaan hyviä tuloksia mitä tahansa suomalaista seuraa vastaan. Olen luottavainen sen suhteen, että jos Aberdeen pystyy kotonaan normaalisuoritukseen, he voivat päästä jatkoon, Paatelainen päättää.

Lähde: The Press and Journal


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.