Suomi otti tiistaina kolmannen perättäisen 2-0 -voittonsa EM-karsinnoissa, kun tällä kertaa Huuhkajat osoittautui kotijoukkue Liechtensteinia paremmaksi. Jalkapalloihmisillä on luonnollisesti ollut hyvä olla myös sosiaalisessa mediassa.

Taikatemppuja, tuuria tai dramatiikkaa ei Liechtensteinin kaatamiseen vaadittu, vaan Suomi oli yksiselitteisesti paljon parempi. Tämä näkyy hyvin myös Juha Tuunan koostamista tilastoista.

Juha Tuuna

@JuhaTuuna
#LIEFIN
Syötöt: 208-834
Syöttöprosentit: 62-87
Laukaukset: 4-24
Laukaukset maalia kohti: 2-12
Kulmapotkut: 0-12
Suomi teki sen mitä piti. Tyylikäs voitto. #Huuhkajat

Suomen voitto ilahdutti luonnollisesti jokaista, mutta ilo kasvoi ties mihin potenssiin, kun Italia voitti Bosnia-Hertsegovinan ja Kreikka taipui Armenialle. Kesäkuun tuplakierros meni Huuhkajien kannalta kerrassaan täydellisesti. Suomi nappasi kahdesta pelistä täydet kuusi pistettä, kun päävastustajat Bosnia ja Kreikka jäivät nollille. Ja kas kummaa, Suomella on loistokas viiden pisteen etumatka näihin maihin ennen syyskuun koitoksia.

Joonas Toivonen

@Toiviz
Huimat tulokset Suomelle ennen kesätaukoa. Kreikka ja Bosnia nollat kahteen peliin, Suomen kuutta vastaan. Petaa loistavat asetelmat syksyn peleihin. #Huuhkajat

Tuomas Telkkä

@tuomastelkka
Ei ainoastaan illan #Huuhkajat -voitto vaan myös lohkon muut tulokset hyviä Suomelle. Armenia voittaa nimittäin Kreikan. Tässä odotus nousee syksylle -> Kreikka-voitoilla kohti kisoja! #futis #Euro2020Qualifiers

Kimmo Muttilainen

@KMuttilainen
Neljän kierroksen jälkeen #Huuhkajat on lohkonsa kakkosena. Seuraavaksi ohjelmassa neljä kotiottelua viiteen seuraavaan peliin. Mikäli näistä viidestä pelistä Suomi nappaisi 10-12 pistettä, voisi se jopa riittää kakkospaikkaan ennen päättävää Kreikka-peliä. #Euro2020Qualifiers

Asetelmat EM-karsinnassa ovat erinomaiset, mutta siitäkin on muistutettu, että kaiken varalta Suomella on olemassa myös ”varapatruuna” Nations Leaguen playoffien kautta. Voi olla, ettei sitä tarvita, mutta joka tapauksessa takaoven olemassaolo on omiaan laskemaan paineita tulevien karsintaottelujen osalta entisestään.

Henri Mikkola on ehtinyt tehdä jo todennäköisyyslaskelmia, ja arvioi Suomen EM-kisapaikan todennäköisyydeksi 59 prosenttia.

Teemu Eirtovaara

@TeemuEirtovaara
Onhan tässä ihan kaikkien aikojen #Huuhkajat-saumat, kun omien voittojen lisäksi päävastustajat Serbia ja Kreikka kompuroivat. Ja sitten on vielä Nations League -oljenkorsi.

Henri Mikkola

@Hmikkol

Henri Mikkola

@Hmikkol
Teinpä pienet #huuhkajat -simulaatiot. ITA lohkovoitto on jo erittäin todennäköinen. Lohkon top2:n osalta pyöritään suunnilleen lukemissa GRE 37%, FIN 36%, BOS 27%. Suomen 2-0 voitto saattoi olla huikean tärkeä juttu, jos kakkospaikka ratkaistaan tasapistein Bosniaa vastaan.
Unelmakierroksen jälkeen #huuhkajat -lohkon jatkoonmenolle todennäköisyydet: ITA ~100%, FIN 51%, BOS 26%, GRE 19%, ARM 3%. Ja vielä kun mukaan Nations League niin Suomi kisoihin 59%.

Moni somen käyttäjä muistuttaa siitäkin, ettei lippujen oston suhteen kannata nyt empiä, sillä Huuhkajat myy tällä hetkellä kuin häkä.

Petteri Poukka

@petteripoukka
Ihanaa, vierasvoitto! 💙🇫🇮

Syyskuun alussa sitten kotimatsit Kreikkaa ja Italiaa vastaan! Liput hommattuna ja tuntuu hyvältä. Suosittelen hankkimaan liput nopeasti, sillä tulee taas Ratina täyteen. #huuhkajat #emfutis

Monien mielestä hienointa tilanteessa on se, että kaikki on Suomella nyt omissa käsissään, eikä muilta tarvitse toivoa apuja. Otteluohjelman jatko on Suomen kannalta suotuisa – neljä kotipeliä lopuista kuudesta ottelusta – ja yleinen fiilis ja vire on joukkueella on hyvä. Ei ihme, jos yksi jos toinenkaan ei meinaa pysyä nahoissaan. On hyvin ymmärrettävää, että ajatukset meinaavat jo karkailla marraskuiseen karsinnan loppusuoraan ja aina ensi kesään asti.

Tuomo Mäenpää

@tmae_88
Tämä on sairasta! Neljä kotimatsia jäljellä, kaksi vieraissa. Kotona vieläpä Kreikka, Armenia ja Liechtenstein. Nyt on lähellä EM-kisapaikka, nyt on lähellä! #Huuhkajat

Riikka Kaukinen

@retoriikka
On tämä #Huuhkajat-kannattaminen erikoista nykyään. Voittoa voiton perään eikä ole edes kuoleman pelkoa. #riveluutio

Mikko Aaltonen 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

@Symbaaliapina
Istuskelen tässä junassa matkalla selostuskeikalta kotiin. Katselin juuri Huuhkajien matsin ja liikutun pelkästään siitä, kuinka lähellä me ollaan kisoja. En uskalla edes ajatella mitä tapahtuu, kun se kisapaikka varmistuu. #Huuhkajat #Suomi #Jalkapallo #Viasat #ViaplayFI

Jos Suomi historiallisen arvokisapaikan nappaa, on kaiken varalta kesän 2020 loma-aikataulu syytä selvittää jo valmiiksi. Moni suunnitteleekin jättävänsä loma-anomuksia kaiken varalta jo nyt. Pohtiipa joku myös häämatkan lykkäämistä, jottei syyskuinen Suomi-Italia vain jäisi missään tapauksessa välistä.

Aatu

@Adu_Haz
Huomenna sitten esittämään seuraavan kesän lomatoiveet pomolle. #Huuhkajat

Petteri Poukka

@petteripoukka
Isot onnittelut jo etukäteen häähumusta ja häämatkasta!

Mutta varmasti vaimokin ymmärtää, että häämatkalle pääsee aina, mutta Suomi-Italia-matsi sekä lupaava matka kohti EM-kisoja 2020 ovat ainutkertaisia.

Paljon tsemppiä häiden ja häämatkan perumiseen/siirtämiseen! #huuhkajat

Oskari Kankare

@osku91
Omat häät lauantaina ja häämatka sunnuntaina (8.9) Suomi-Italia (8.9) ainoa vaihtoehto perua häät?