Näin Huuhkajien voittoputkeen reagoitiin Twitterissä – Häämatka perutaan, kesälomatoiveita jätetään?

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomi otti tiistaina kolmannen perättäisen 2-0 -voittonsa EM-karsinnoissa, kun tällä kertaa Huuhkajat osoittautui kotijoukkue Liechtensteinia paremmaksi. Jalkapalloihmisillä on luonnollisesti ollut hyvä olla myös sosiaalisessa mediassa.

Taikatemppuja, tuuria tai dramatiikkaa ei Liechtensteinin kaatamiseen vaadittu, vaan Suomi oli yksiselitteisesti paljon parempi. Tämä näkyy hyvin myös Juha Tuunan koostamista tilastoista.

Suomen voitto ilahdutti luonnollisesti jokaista, mutta ilo kasvoi ties mihin potenssiin, kun Italia voitti Bosnia-Hertsegovinan ja Kreikka taipui Armenialle. Kesäkuun tuplakierros meni Huuhkajien kannalta kerrassaan täydellisesti. Suomi nappasi kahdesta pelistä täydet kuusi pistettä, kun päävastustajat Bosnia ja Kreikka jäivät nollille. Ja kas kummaa, Suomella on loistokas viiden pisteen etumatka näihin maihin ennen syyskuun koitoksia.

Asetelmat EM-karsinnassa ovat erinomaiset, mutta siitäkin on muistutettu, että kaiken varalta Suomella on olemassa myös ”varapatruuna” Nations Leaguen playoffien kautta. Voi olla, ettei sitä tarvita, mutta joka tapauksessa takaoven olemassaolo on omiaan laskemaan paineita tulevien karsintaottelujen osalta entisestään.

Henri Mikkola on ehtinyt tehdä jo todennäköisyyslaskelmia, ja arvioi Suomen EM-kisapaikan todennäköisyydeksi 59 prosenttia.

Moni somen käyttäjä muistuttaa siitäkin, ettei lippujen oston suhteen kannata nyt empiä, sillä Huuhkajat myy tällä hetkellä kuin häkä.

Monien mielestä hienointa tilanteessa on se, että kaikki on Suomella nyt omissa käsissään, eikä muilta tarvitse toivoa apuja. Otteluohjelman jatko on Suomen kannalta suotuisa – neljä kotipeliä lopuista kuudesta ottelusta – ja yleinen fiilis ja vire on joukkueella on hyvä. Ei ihme, jos yksi jos toinenkaan ei meinaa pysyä nahoissaan. On hyvin ymmärrettävää, että ajatukset meinaavat jo karkailla marraskuiseen karsinnan loppusuoraan ja aina ensi kesään asti.

Jos Suomi historiallisen arvokisapaikan nappaa, on kaiken varalta kesän 2020 loma-aikataulu syytä selvittää jo valmiiksi. Moni suunnitteleekin jättävänsä loma-anomuksia kaiken varalta jo nyt. Pohtiipa joku myös häämatkan lykkäämistä, jottei syyskuinen Suomi-Italia vain jäisi missään tapauksessa välistä.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS