Suomen Cup osaa aina vaan yllättää – voittopokaalista paljastui kiehtova erikoisuus

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Jalkapallon Suomen Cup sai lauantaina uuden voittajan, kun Ilves kukisti Maarianhaminassa pelatussa loppuottelussa IFK Mariehamnin maalein 2-0 (lue pelistä lisää täältä). Itse ottelu on valitettavasti jäänyt jälkipuinneissa pahasti sivuosaan, sillä jalkapalloväen huomio on keskittynyt ottelun järjestysmiesten vahvasti ylimitoitetuilta vaikuttaneisiin otteisiin päätösvihellyksen soitua (lue lisää). Palloliitto on jo ilmoittanut ottavansa lopun tapahtumat tutkintaansa.

Juhlahumun jo tauottua myös Suomen Cupin kiertopalkinnosta on paljastunut yllätys. Ilveksen fysioterapeutti ja kuntovalmentaja Heli Rekimies twiittasi sunnuntaina kuvan voittopokaalista, ja kertoi joukkueen kesken ihmetellyn, miksei pokaaliin ole vieläkään kaiverrettu viimevuotisen voittajan FC Inter Turun nimeä. Vuosien 2016 ja 2017 Suomen Cup -voittajien SJK:n ja Helsingin Jalkapalloklubin alla on pelkkä tyhjä rivi.

Interin Suomen Cupin voitosta on kulunut hieman yli 13 kuukautta, sillä Inter voitti HJK:n Töölössä pelatussa loppuottelussa 12.5.2018.

Nimellä Antero Nymanin muistopalkinto tunnettu Suomen Cupin voittopokaali on ollut cup-voittajien kiertopalkintona Suomen Cupin perustamisvuodesta 1955 lähtien.

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!