USA:n liitolta yksityiskohtainen selvennys naisten maajoukkueen palkkakapinaan – naisten ansiot olleet todellisuudessa suuremmat

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa rästipeli West Ham - Liverpool! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

USA:n jalkapalloliitto on vastannut naisten jalkapallomaajoukkueen pyyntöön suuremmista palkoista. Naisten ryhmä vaati parempia tienestejä Ranskan MM-kisoista voitetun maailmanmestaruuden jälkeen.

US Soccerin antaman vastauksen mukaan todellisuudessa maa on maksanut jo pidemmän aikaa naisten maajoukkueelle miesten ryhmää enemmän.

Liiton tiedote kertoo, että naisille olisi maksettu vuosina 2010-2018 34,1 miljoonaa dollaria tienestejä. Miehille maksettiin vain 26,4 miljoonaa dollaria.

– Naiset ovat valinneet taatun palkan. US Soccer maksaa siitä syystä WNT:n sopimuspelaajalle 100 000 dollaria vuodessa peruspalkkaa. Miesten maajoukkueella ei ole peruspalkkaa vaan heille maksetaan vain harjoitusleireistä ja otteluista sekä ottelubonuksista, liitto selvensi.

US Soccer maksaa myös 67 500-72 5000 dollarin palkkaa naisten pääsarja NWSL:ssä pelaaville maajoukkuepelaajille. MLS:ssä pelaavat miehet eivät vastaavaa saa.

Naisten maajoukkueen sopimuspelaajat, jotka pelaavat myös NWSL:ssä saavat siis palkkaa keskimäärin 167 500-172 500 dollaria vuodessa. Miehet voivat ansaita suurempia bonuksia, mutta heille ei taata mitään varmasti.

US Soccer myös kiistää väitteen suurista ottelukohtaisista eroista naisten ja miesten kanssa. Naisten on väitetty ansaitsevan jokaisesta miespelaajan tienaamasta dollarista vain 38 senttiä.

– Tämä väite on väärä. Se perustuu vanhentuneisiin lukuihin, jotka eivät kuvaista naistemme tämän päivän palkkoja. Se jättää pois yllämainitut taatut palkat. Väite perustuu myös hypoteettiseen ajatukseen, että naiset ja miehet pelaisivat molemmat 20 harjoitusottelua vuodessa ja saisivat keskimääräisen bonuksen jokaisesta ottelusta, mitä ei ole koskaan tapahtunut, liitto kommentoi.

– Jos naiset ja miehet joskus pelaisivat 20 harjoitusottelua vuodessa ja voittaisivat ne, naiset saisivat keskimääräisten bonuksien kanssa enemmän rahaa kuin miehet.

FIFA:n palkintoraha suurin ongelma

Suurin ristiriita naisten ja miesten välillä on tällä hetkellä FIFA:n jakama palkintoraha. Tuo raha erottuu US Soccerin hallinnasta.

– Se on yksi naisten jalkapallon kohtaamista suurimmista ongelmista. Miesten ja naisten MM-turnaukset tuovat FIFA:lle täysin erilaiset tulonlähteet. Se johtaa eriarvoisiin palkintorahoihin, jotka määrittää vain FIFA, liiton tiedotteessa selvitettiin.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Valioliigassa rästipeli West Ham - Liverpool! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!