Bayern Münchenin valtakausi saattaa loppua – suomalaisselostaja Ville Kuusinen: ”Dortmund nykyisillä hankinnoillaan jopa mestarisuosikki”

© Kuva: Getty Images

Isona mestarisuosikkina kilpailijansa Bayern Münchenin lisäksi Saksan Bundesliigan kauteen lähtevä Borussia Dortmund avaa sarjakautensa lauantaina Huuhkajista tutun Fredrik Jensenin edustamaa Augsburgia vastaan.

Viime kaudella joukkueiden väliset väännöt olivat tasaisia. Ensimmäisen pelin Dortmund vei niukasti kotonaan 4-3, toisessa Augsburg oli vahvempi 2-1-lukemin.

Dortmund otti jo ainakin pienen henkisen niskalenkin kovimmasta kilpailijastaan Bayernista voittamalla Saksan Supercupin ottelun 2-0 elokuun alussa. Pelin selostanut Viasatin futisääni Ville Kuusinen on osin hyvin vakuuttunut Dortmundin tämän kauden iskukyvystä. Voisiko Bayern Münchenin seitsemän kauden mestaruusputki vihdoin päättyä?

– Papereissani tällä hetkellä, ellei Bayern saa syksyyn mennessä lisää jätkiä, Dortmund on nykyisillä hankinnoillaan jopa mestarisuosikki. Valta voi vaihtua. Jo viime kausi oli tiukka. Silloin Dortmund oli vaan lopussa keväällä, koska (Lucien) Favre peluutti kapean ykkösryhmänsä aika loppuun, Kuusinen sanoo.

Täksi kaudeksi Dortmund haki rosteriinsa leveyttä. Haaviin saatiin isoja kaloja, kuten Julian Brandt, Mats Hummels ja Thorgan Hazard.

– Dortmund taistelee vankasti mestaruudesta, mutta siinä on se henkinen puoli. Bayern on voittanut niin monta vuotta putkeen, että riittääkö ns. kantti Dortmundilla. Mutta uskon vahvasti siihen, että tulee hyvä startti kauteen.

Kuusinen yllättyi hiukan siitä, että Supercupissa täydet minuutit topparina pelannut Omer Toprak kaupattiin Werder Bremeniin kauden alkamisen kynnyksellä.

– Hän pelasi ihan hyvin. Toki sinne on tullut Hummels ja hän on avaava toppari. Odotan aika paljon häneltä ja Manuel Akanjilta toppariparina. Se voi toimia ihan hyvin, kun Hummelsin nopeuden puuttumisesta on puhuttu. Mutta pari Akanji-Toprak pelasi kyllä todella hyvän pelin Bayernia vastaan.

Jos alakerta on Dortmundilla kelpo mallilla, niin hyökkäyksestäkin löytyy tulivoimaa.

– Bayernia vastaan Paco Alcácer oli oma tuttu itsensä, mitä hän on aina ollut: ei osallistu paljoa peliin, mutta kun saa paikan, niin pistää sen reppuun. Mies näyttää olevan iskussa taas kerran.

Jadon Sancho on uskomaton jätkä! Hän voi epäonnistua 3-4 ensimmäisessä suorituksessaan, olla sen jälkeen pimennossa ja sitten, kuten Supercupin ottelun toisella jaksolla, dominoi. Hän rakensi molemmat maalit, syötti ensimmäisen ja teki toisen. En usko että nuorukainen hyytyy yhtään eli ei tule mitään kliseistä toisen kauden syndroomaa.

Saksan Bundesliigan ottelu Borussia Dortmund-Augsburg näkyy lauantaina 17.8. klo 16.20 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.