Bayern Münchenissa jalostuu erittäin lupaava pelimies – suomalaisselostaja: ”Odotan häneltä paljon”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigan kausi käynnistyy tänään perjantaina hallitsevan mestarin Bayern Münchenin ja Hertha Berlinin välisellä ottelulla.

Bayern on tälläkin kaudella iso suosikki uusimaan mestaruutensa. Ja ihmekös tuo, sillä mestaruuspokaali on päätynyt Müncheniin jo seitsemänä peräkkäisenä vuonna.

Viime kausi oli Bayernin ja Borussia Dortmundin välinen mestaruustaistelu, joka ratkesi Bayernin eduksi vasta päätöskierroksella. Dortmund lukeutuu nytkin punapaitajoukkueen suurimmaksi haastajaksi, ja joukkue kukistikin Bayernin 2-0 elokuun alussa pelatussa Saksan Supercupin ottelussa.

– Nuo Supercupin pelit ovat aina vähän mitä ovat. Niissä on kuitenkin aina vähän sellainen höntsämeininki. Tosiasia on, että Dortmund on viime kautta vahvempi. Heillä on nyt enemmän vaihtoehtoja hyökkäyspäähän. Uskon, että mestaruustaistelu tulee tälläkin kaudella olemaan tuon kaksikon välinen, perjantain Bayern-Hertha Berlin -ottelun Viasatilla selostava Tero Kainulainen ennakoi SuomiFutis-sivustolle.

Hän ei kuitenkaan usko Bayernin kävelevän tänäkään vuonna helpolla mestaruuteen.

– Dortmund tulee haastamaan vielä vahvemmin kuin viime vuonna, jos avainpelaajat eivät vaan loukkaannu ja jos he saavat Mats Hummelsin kautta puolustuksen toimimaan paremmin. Bayern on edelleen ykkössuosikki papereissani, mutta ”Dorre” on hyvin lähellä. Leipzig tulee sitten siinä kolmantena, mutta en usko heillä riittävän sitten kuitenkaan rahkeet kahden sakkiin.

Perjantain pelissä Bayernilta odotetaan kotivoittoa. Tosiasia on Kainulaisen mukaan se, että kauden ensimmäiset pelit ovat niitä, joissa suosikeilta on mahdollisuus napata pisteitä.

– Siinä mielessä Herthalle on edullinen tilanne käydä Münchenissä pelaamassa kauden ensimmäinen peli. Mutta he ovat viimeksi voittaneet Bayernin vieraissa vuonna 1977 ja pelanneet sen jälkeen pelkkiä tappioita ja viisi tasapeliä.

– Kun katsotaan, mikä kalusto kentälle astelee, niin eihän Herthalla pitäisi olla siinä mitään mahdollisuuksia. Mutta kauden ensimmäinen peli on aina yllätyksellinen. Se on oikeastaan se ainoa syy, millä annan Herthalle jonkinnäköiset mahdollisuudet pieneen yllätykseen tässä pelissä, mutta se pieni yllätys tarkoittaa silloin tasapeliä.

Bayern on yrittänyt nuorentaa joukkuettaan viime kaudesta. Laitahyökkääjät Arjen Robben ja Franck Ribery päättivät pelinsä seurassa ja heitä nuorempi tähtitoppari Hummels, 30, palasi Dortmundiin.

Kainulainen nostaa esiin mielenkiintoisen nimen, jota sopii seurata alkavalla kaudella mestarisuosikin riveissä.

– Bayernilla ei ole sellaista klassista kymppipaikan pelaajaa. Siinä pyörii milloin Thomas Müller ja milloin joku muu. Mutta odotan paljon Leon Goretzkalta. Hän otti jo selkeitä kehitysaskelia urallaan viime kaudella ja luulen, että hän voisi olla sellainen pelaaja, joka tekee lopullisen läpimurron tuossa joukkueessa ja nostaa itsensä siinä sisäisessä hierarkiassa taas astetta korkeammalle.

Toisen kautensa Bayernissa aloittava saksalaispelaaja Goretzka, 24, pelasi debyyttikaudellaan joukkueessa 30 Bundesliigan ottelussa, joista 23 avauksessa viimeistellen niissä kahdeksan maalia. Saksan maajoukkuemies siirtyi Müncheniin kesällä 2018 ilman siirtokorvausta Schalkesta. Sopimus Bayerniin ulottuu vuoteen 2022. Saksalaismedian mukaan loukkaantuminen pitää Goretzkan sivussa sarjakauden avauksesta.

Bundesliigakauden avausottelu Bayern München-Hertha Berlin näkyy perjantaina 16.8. klo 21.20 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Artikkeliin päivitetty saksalaismedian tiedot Goretzkan loukkaantumisesta kello 19.36.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros