Bundesliigassa saadaan nauttia tällä kaudella täysin poikkeuksellisesta seurasta – ”Tunnelma on jotain ihan uskomatonta”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliiga sai täksi kaudeksi rivistöönsä uuden seuran, kun Union Berlin selvitti tiensä maan korkeimmalle sarjatasolle toukokuun nousukarsinnoissa Stuttgartia vastaan.

Alkava kausi on Union Berliinille ensimmäinen Bundesliigassa. Kun otetaan huomioon 15 vuoden takaiset tapahtumat seurassa, saavutus on hieno.

Vielä vuonna 2004 joukkue oli vararikon partaalla. Seura kuitenkin nousi ahdingosta kannattajien voimalla. Fanit lainasivat seuralle rahaa ja antoivat lahjoituksia. Sen lisäksi konkurssin estoon vaikuttivat konsertit, ystävyysottelut ja rahankeruutapahtumat.

Union tunnetaan fanien seurana, eikä syyttä. Edellä mainitun avunannon lisäksi kannattajat rakensivat muutama vuosi myöhemmin seuralle uuden stadionin – täysin ilmaiseksi. Urakassa meni reilu vuoden verran.

Lähes varmaa on, että reilut 22 000 henkeä vetävä Unionin kotistadion Stadion an der alten Försterei on loppuunmyyty läpi kauden. Erikoista pyhätöllä on se, että neljästä katsomosta peräti kolme on seisomakatsomoita.

– Mahtavaa, että tämä joukkue tulee Bundesliigaan. Saadaan ensinnäkin mukaan Berliinin derbyt. Heillä on poikkeuksellinen futisstadion, jossa suurin osa paikoista on seisomapaikkoja. Tunnelma on jotain ihan uskomatonta, Viasatin selostaja Ville Kuusinen riemuitsee.

Hän selosti viime kaudella toisen Unionin ja Stuttgartin välisistä nousukarsintapeleistä.

– Siinä nousukarsintapelissä pystyi aistimaan, että jos joku on kannattajien seura, niin se on Union Berlin. Poikkeuksellinen seura, ei todellakaan samanlainen kuin muut. Musiikki ei pauhaa tauolla ja jalkapallo on keskiössä ottelutapahtumissa. Vahva suositus kyllä katsojille, että katsovat sunnuntaina tuon poikkeuksellisen pelin.

Kotonaan taipaleensa Bundesliigassa avaavan Unionin haaste avauskierroksella on kiven kova, kun vastassa on viime kauden kolmonen RB Leipzig. Saksan vihatuimmaksi seuraksikin energiajuomajätti Red Bullin omistajuussuhteen takia tituleeratun Leipzigin kausi starttaa uuden päävalmentajan Julian Nagelsmannin kanssa, joka solmi sopimuksen seuran kanssa jo yli vuosi sitten, mutta luotsasi silti viime kauden Hoffenheimia.

Viime kaudella Nagelsmann, vasta 32, luotsasi Hoffenheimin Bundesliigan yhdeksänneksi.

– Jännityksellä odotan, että mitä Nagelsmann tuo siihen peliin. Nyt pitäisi parantaa kolmossijasta. Resurssit olivat Hoffenheimissakin kunnossa, mutta nyt on ehkä siihen nähden vahvempi joukkue. Isot odotukset siihen, että pystyisikö Leipzig tulemaan Bayernin ja Dortmundin rinnalle Nagelsmannin opeilla. Se olisi suotavaa Bundesliigan kannalta, että saataisiin Saksaan muutamia isoja kahden ison rinnalle, Kuusinen pohtii.

Saksan Bundesliigan ottelu Union Berlin-RB Leipzig näkyy sunnuntaina 18.8. klo 18.50 alkaen Ville Kuusisen selostamana Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.