Hradecky hehkuttaa Leverkusenin jättisatsauksia: ”Paljon vahvempi ja laadukkaampi joukkue”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky on tyytyväinen seuransa Bayer Leverkusenin toimiin kesän siirtomarkkinoilla.

Toisen kautensa Bayerissa aloittava Hradecky pääsee urallaan ensimmäistä kertaa kokemaan myös Mestarien liigan, kiitos Bayerin hienon viime kevään ja muiden seurojen kompuroinnin, joka nosti Leverkusenin lopulta neljännelle sijalle.

– Tehtiin toisillemme töitä ja saatiin se mitä haettiin. Lopussa toki muiden avustuksella ja jäätymisten takia voitettiin se neljäs sija viimeisellä kierroksella. Tulee hieno syksy. Nyt on loistavat ja tärkeät maajoukkuepelit, Champparia pääsee kokemaan ensimmäistä kertaa. En malta odottaa, että vihdoinkin tämä kesä on ohi, Hradecky kertoi omassa Bundes-Luke-podcastissaan.

Kesän siirtospekulaatioissa Bayerin tähtiä oltiin viemässä eteenpäin muihin seuroihin, mutta lopulta avainnimistä lähti ainoastaan Julian Brandt 25 miljoonalla eurolla Borussia Dortmundiin. Hradeckyn mukaan Brandtin lähtö oli osa luonnollista jatkumoa. Viime kaudella 17 bundesliigamaalilla läpimurron tehneestä 20-vuotiaasta keskikenttäpelaaja Kai Havertzista kiinnipitämisestä seurajohto saa Huuhkaja-vahdilta kiitosta.

– Luulen, että seuran puolesta ihan kunnolla lähdetään hakemaan tuloksia nyt. Viime kannusta taitaa olla aika kauan. Mestaruus saattaa olla vähän vaikeampi, mutta esimerkiksi cupin voittaminen on hyvinkin mahdollista. On yritetty pitää tärkeimmät pelaajat ja tehdä vähän täsmähankintoja siihen kylkeen. Itse sanoisin, että meillä on paljon vahvempi ja laadukkaampi joukkue kuin viime kaudella, Hradecky toteaa.

Täsmähankintoja Bayer teki Hoffenheimin kustannuksella, kun haaviin tarttuivat Kerem Demirbay ja Nadiem Amiri. 26-vuotiaasta Demirbaysta Leverkusen pulitti ennätykselliset 32 miljoonaa euroa.

– Otettiin heti kilpailijoilta kovimmat pelaajat pois. Ehkä niinkin saadaan yksi kilpailija pudotettua vähän alemmaksi. Demirbay on pallovarma, etsii vähän vielä roolia missä paikalla pelaa. Kaukaa jo näkee, että on laatupelaaja. Molemmat ovat laatupelaajia ja varmasti löytävät roolinsa joukkueessa.

Mielenkiintoinen tulija on myös vasta 20-vuotias ranskalainen Moussa Diaby, joka siirtyi 15 miljoonan euron summalla PSG:stä. Hradeckyn mukaan 170-senttinen laituri/hyökkääjä on ollut harjoituksissa nopeutensa suhteen pitelemätön.

– Hän saattaa olla vähän vikkelämpi kuin meikäläinen. Makkarissa olen ainakin nopeampi vielä. Helvetin nopea ja osaa myös viimeistellä kovassa vauhdissa. Meiltä on ehkä puuttunut se, että ei ole päästy linjan taakse niin tehokkaasti hyökkäämään. Hän on sitä varten täsmähankinta, että meillä nyt sekin vaihtoehto olemassa lyhytsyöttöpelin lisäksi, Hradecky kertoo.

Nopeutta löytyy myös jo mainitulta Kai Havertzilta. Hradecky uskookin Bayerilta löytyvän sellainen yhdistelmä, joka pitää seuran mukana Bundesliigan mestaruustaistelussa pitkälle kevääseen.

– Nopea voi olla monessa asiassa, pallon kanssa ja prässäämisessä. Näillä kavereilla on kyllä kaikki kunnossa. Leverkusenin tulevan kauden auto on nyt loppuun saakka hienosäädetty ja viritelty. Luulen että saadaan aika hyviä kilometrejä ja vauhteja aikaan, Hradecky heittää.

Kuuntele Bundes-Luke-podcastin ensimmäinen jakso tästä.

Viasat näyttää 3-6 ottelua Bundesliigaa per ottelukierros, kaikki pelit näkyvät suorana Viaplayssa. Bayer Leverkusenin sarja-avaus Paderbornia vastaan nähdään Viaplayssa lauantaina 17.8. klo 16.20 alkaen.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.