Huuhkajamaalivahti pääsee pelaamaan Cristiano Ronaldoa vastaan: Olen tosi etuoikeutetussa asemassa”

© Kuva: Juha Tamminen

Jesse Joronen karisteli Tanskan tomut jaloistaan ja siirtyi torjumaan palloja yhteen maailman kovimmista jalkapallosarjoista – Serie A:han.

Joronen, 26, pelaa ensimmäistä kauttaan Serie A:ssa. Huuhkajavahti starttaa kauteen 2019-2020 Brescian ykkösmaalivahdin roolissa. Joronen pääsee pelaamaan viikoittain jalkapallomaailman supertähtiä vastaan, kuten Juventuksen Cristiano Ronaldoa.

Jorosella ei ole varsinaista listaa tähdistä, ketä vastaan hän odottaa eniten pääsevänsä pelaamaan.

– Ei oikeastaan ole, tai on niitä vähän joka joukkueessa. Itselle hienoa ja siistiä nyt tehdä sitä illasta toiseen, minkä takia tehnyt niin paljon töitä. Joka viikko pääsee haastamaan itseään todella, todella hyviä pelaajia vastaan. Se on miksi tämä tuntuu mielekkäältä ja tekee sarjasta tosi mielenkiintoisen. Olen tosi etuoikeutetussa asemassa, että saan pelata tässä sarjassa, Joronen iloitsee SuomiFutis-sivustolle

Serie A:n vetovoima on kasvanut tasaisesti. Serie A:n kärkijoukkueet ovat kyenneet houkuttelemaan yhä enemmän nimimiehiä riveihinsä.

– Onneksi olen täällä, Joronen myhäilee.

Brescia nousi täksi kaudeksi Serie A:han. Jorosella ei ole kokemusta Italian pääsarjasta, joten tavoitteet tulevalle sesongille ovat varovaiset.

– Lähden tavoittelemaan tietysti hyvää kautta, ei sitä mitään muuta kannata lähteä tavoittelemaan. Itsellä kun on ensimmäinen kausi Serie A:ssa, niin ei ole ensikäden tuntumaa millaista meno tulee olemaan. Tällä hetkellä on hyvä ja odottavainen fiilis. Luottavainen sen suhteen, että saadaan homma toimimaan, Joronen toteaa.

Italian Serie A käynnistyy Parman ja Juventuksen kohtaamisella lauantaina klo 19.00 Suomen aikaa. Brescia avaa oman kautensa sunnuntaina klo 21.45 Cagliarin kotikentällä.

Joni Ahokas

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!