Sokkitappio Kokkolassa veti HJK-leirin hiljaiseksi: ”Epätoivoista takaa-ajoa liian kovalla kiireellä”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan mestaruutta puolustava HJK koki sunnuntaina karvaan tappion, kun sarjanousija KPV otti ansaitusti täydet sarjapisteet kotikentällään maalein 2-1 (lue lisää). KPV:n voittoa todisti Kokkolan kauden ennätysyleisö 3 018 katsojaa.

Pisteittä jääminen tekee HJK:n mestaruustoiveista entistäkin utuisampia, sillä kärkikaksikkoon on takamatkaa kuusi pistettä, ja otteluita HJK:lla jäljellä enää seitsemän. Valmentaja Toni Koskela olikin omiensa otteisiin erittäin pettynyt.

– Ei riittävän hyvä esitys millään mittarilla. Lahjatasoituksen jälkeen lahjamaali vastustajalle. Sen jälkeen lähinnä epätoivoista takaa-ajoa liian kovalla kiireellä, Koskela puuskahti pelin jälkeen HJK:n kotisivujen mukaan.

– Turha selitellä mitään, meidän jokaisen pitää katsoa peiliin ja tehdä monia asioita huomattavasti paremmin.

HJK:n ainoan maalin ottelussa lähietäisyydeltä verkkoon sutinut Tim Väyrynen oli Ruudulle antamissaan kommenteissa vähintään yhtä pettynyt kuin valmentajansakin.

– Pelihän oli ihan voitettavissa, mutta 2-1. Täytyy sanoa, että vastustaja oli parempi, hyökkääjä myönsi suoraan.

– Heillä oli useita paikkoja tehdä 3-1 -maalikin. Kun minä tein 1-1 -tasoituksen, näytti siltä, että me käännetään peli, ja kaikki vaikutti hyvältä. Sitten tuli epäonninen tilanne, ja taululle 2-1. Ehdottomasti kaikki kunnia vastustajalle.

– Tämä on erittäin paha tulos meille ja tekee tilanteen vaikeaksi. Pakko on silti mennä eteenpäin, ei tässä muuta vaihtoehtoa ole. Kyllä tämä hiljaiseksi vetää.

– Meillä on vajaa viikko aikaa ennen seuraavaa peliä, ja nyt täytyy alkaa kääntämään näitä pelejä. Kahdesta edellisestä ottelusta täytyy vetää jotain yhteen. Meidän taso ei nyt riitä, joten meidän pitää parantaa. Pitää muistaa, että aikaa ei ole paljon. Nyt kaikkien täytyy alkaa herätä ja alkaa ottaa tuloksia.

– Ensi viikolla on edessä älyttömän vaikea peli (Honka vieraissa lauantaina), ja sarja on älyttömän tiukka. Nyt pitää alkaa ottaa niitä voittoja, sillä ei tästä muuten tule mitään, Väyrynen puuskahti.