Henki vastaan materia – Italian esimerkkiavaus yli 400 miljoonaa euroa arvokkaampi kuin Huuhkajien

© Kuva: Getty Images
FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Suomen EM-karsintalohkossa pelataan tänä iltana Tampereen Ratinassa kristallinkirkas kärkiottelu. Lohkossaan toisena oleva Huuhkajat saa vieraakseen lohkon ennakkosuosikin ja lohkoa puhtaalla pelillä johtavan Italian.

Vaikka Suomi onkin rakentanut kotikentällään jo seitsemän ottelun voittoputken, eikä ole päästänyt näissä otteluissa maaliakaan, on vastus sunnuntaina kivikova. Viime vuosien alakulostaan terästäytynyt Azzurri on palailemassa kohti maailman eliittiä, ja Suomen edellistä voittoa Italiasta saadaan hakea peräti vuodelta 1912.

Paperilla Suomen ja Italian välinen maaliero on todella suuri, sillä Italian joukkue koostuu kokonaisuudessaan TOP 5 -liigojen tähtipelaajista. Kotijoukkueen ja -yleisön onneksi näitä pelejä ei kuitenkaan ratkaista paperilla. Markku Kanervan laatimat taktiikat ovat purreet terävästi vastustajaan toisensa jälkeen, ja Huuhkajien joukkuehenki on vertaansa vailla. Illan teemaksi voidaankin muotoilla myös ”henki vastaan materia”.

Suoritimme vertailun Transfermarktin laskemista pelaajien markkina-arvoista. Lukemista näkyy, kuinka raudanlujan joukkueen Suomi tänään vastaansa saa. Vertailun avauskokoonpanot ovat muilta osin samat kuin joukkueiden edellisissä otteluissa torstaina, mutta pelikiellossa olevat Tim Sparv ja Marco Verratti on korvattu Rasmus Schüllerillä ja Stefano Sensillä. Ainakin Italia muuttanee avaustaan enemmänkin, mutta arvailun vähentämiseksi käytimme runkona edellisen ottelun kokoonpanoa.

Visualisoiduissa avauskokoonpanoissa numerot eivät ole pelaajien pelinumeroita, vaan TM:n markkina-arvoja lähimpään täyteen miljoonaan pyöristettynä. Markkina-arvoissa ei vertailla vain pelaajien absoluuttista tasoa, vaan niihin vaikuttaa myös muun muassa pelaajan ikä.

Huuhkajien todennäköisen avauskokoonpanon pelaajien markkina-arvot ovat Transfermarktin mukaan seuraavat:

Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen), 8 milj. €

Jukka Raitala (Montreal Impact), 0,75 milj. €
Paulus Arajuuri (Pafos FC), 0,5 milj. €
Joona Toivio (Häcken), 0,8 milj. €
Jere Uronen (Genk), 3,5 milj. €

Robin Lod (Minnesota United), 1,5 milj. €
Glen Kamara (Rangers), 0,85 milj. €
Rasmus Schüller (Minnesota United), 0,6 milj. €
Pyry Soiri (Esbjerg), 0,35 milj. €

Teemu Pukki (Norwich), 6 milj. €
Jasse Tuominen (BATE), 0,3 milj. €

Yhteensä 23,15 miljoonaa euroa.

Italian mahdollisen avauksen Transfermarkt arvioi näin:

Gianluigi Donnarumma (AC Milan), 55 milj. €

Alessandro Florenzi (AS Roma), 25 milj. €
Leonardo Bonucci (Juventus), 28 milj. €
Alessio Romagnoli (AC Milan), 50 milj. €
Emerson (Chelsea), 15 milj. €

Nicolo Barella (Internazionale), 36 milj. €
Jorginho (Chelsea), 65 milj. €
Stefano Sensi (Internazionale), 18 milj. €

Federico Chiesa (Fiorentina), 60 milj. €
Andrea Belotti (Torino), 35 milj. €
Federico Bernardeschi (Juventus), 45 milj. €

Yhteensä 432 miljoonaa euroa.

Kuten kuvasta näkyy, on Italian ”edullisimman pelaajan” Emersonin markkina-arvo yli kaksinkertainen Suomen arvokkaimpaan pelaajaan Lukas Hradeckyyn verrattuna. Joukkueiden yhteenlasketuissa markkina-arvoissa Italia päihittää Suomen lähes 20-kertaisesti. Italian avauksen hinta on 432 miljoonaa euroa ja Suomen 23,15 miljoonaa euroa.

Lähtötilanne on siis Huuhkajien kannalta erittäin haastava, mutta matematiikka sikseen, sillä pelit ratkaistaan onneksi viheriöllä. Suomi on näyttänyt materiaalivertailuille pitkää nenää viimeksi kuluneen vuoden aikana jo monta, monta kertaa. Ja viimeksi tänään moisille listauksille kintaalla viittasi myös Suomen lohkon kolmoseksi noussut Armenia, joka kaatoi kotikentällään Bosnian ja Hertsegovinan 4-2 (lue lisää).


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!