Huuhkajien toppari Sauli Väisänen vaihtoi tänä kesänä seuraa Italiassa, kun hän siirtyi maan pääsarjassa pelaavasta SPAL:sta toiselle sarjatasolle pudonneeseen Chievoon.

Väisänen, 25, vietti Serie B:ssä jo viime kauden, kun hän pelasi lainalla Crotonessa. Viime perjantaina Väisänen debytoi uudessa seurassaan, kun hän urakoi täydet minuutit Chievon puolustuksessa 1-1-tasapelissä toista viime kauden putoajaa, Empolia, vastaan.

Suomen maajoukkuepuolustaja kertoi SuomiFutis-sivustolle, miten siirto Chievoon toteutui ja siitä, miten Huuhkajien entinen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj neuvoi häntä. Hetemaj, 32, edusti Chievoa kahdeksan vuotta, kunnes siirtyi maanantaina Beneventoon, joka pelaa niin ikään Serie B:ssä.

– Aika tuore siirto tosiaan. Kahdeksan päivää sitten laitettiin puumerkit paperiin. Erittäin hyvä fiilis, et ”Perpa” on pitäny musta hyvää huolta. Perjantaina pääs skulaa ensimmäisen ysikymppisenkin. Valitettavasti [tuli] vaan yks piste, mutta muuten lähtenyt hyvin käyntiin, kertoi Väisänen maanantaina.

– Siinä kesti jonkun aikaa ennen kuin kaikki osapuolet pääs maaliin. Chievon kiinnostuksesta kuulin aika aikaisin ja mä olin aika aikaisin itsekin kiinnostunut tästä mahdollisuudesta. Hyvä, että kaikki osapuolet pääsi maaliin ja saatiin sovittua kaikki asiat. Kolmen vuoden pahvi alla, hyvä fiilis.

Hetemaj’sta oli iso apu ennen siirtoa ja myös sen jälkeen.

– Perpa kertoi hyvät viinit ja hyvät ravintolat, vitsaili Väisänen.

– Totta kai mä juttelin Perpan kaa melkein päivittäin. Ei ehkä ihan, mut aina kun jotain tapahtui johonkin suuntaan, niin oltiin yhteydessä. Kyselin Perpalta paljon seurasta ja tietysti kaupungista myös, mut ehkä kaupungista tiesinkin sen verran, kun Ferrara, josta SPAL on kotoisin, on reilun tunnin päässä, niin olin käynyt jo pari kertaa kaupungissa.

– Se (Hetemaj) on pitänyt musta hyvää huolta nyt ekan viikon aikana, kokkaillut mulle ja muuta. Hyvä meininki!

Väisänen ja Chievo tähtäävät takaisin Serie A:han mahdollisimman nopeasti.

– Totta kai aika perinteikäs seura. Niillä on paljon vuosia Serie A:ssa alla. Kova halu on takas Serie A:han, ja se oli myös yks faktori, jonka takia mä olin kiinnostunut sinne menee. Ei pelkästään sellanen sarjaporrasta alemmas – tyytyminen, vaan kunnianhimo on mennä ylöspäin ja takas Serie A:han mahdollisimman nopeasti. Haluun olla mukana siinä projektissa ja toivottavasti saan olla mukana isossa roolissa, kun vuoden päästä pelataan A:ssa taas.

Voit katsoa Väisäsen haastattelun kokonaisuudessaan alta. Videolta löydät myös topparin vastaukset lukijoiden kysymyksiin. SuomiFutiksen Instagram-tilille on tällä viikolla luvassa paljon materiaalia Huuhkajiin liittyen, joten ota tili myös seurantaan tästä linkistä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Sauli Väisänen jakoi ajatuksiaan esimerkiksi Chievosta, Hetemaj’sta, idoleistaan ja Teemu Pukista! 🇫🇮 Katso videohaastattelumme IGTV:n kautta. 📺

Henkilön SuomiFutis (@suomifutiscom) jakama julkaisu

Artikkelia muokattu 3.9.2019 klo 11.54: Jutussa ja otsikossa kerrottiin virheellisesti Hetemaj’n olleen maajoukkueen kapteeni.