IS: Lukas Hradecky haluaa jutella opettajaliiton kanssa: ”Aika laittomia nuo alkamisajat”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi kohtaa tänä iltana Tampereen Ratinassa Italian kello 21.45 alkavassa EM-karsintaottelussa. Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky on tottunut huudattamaan kotifaneja pitkän voittoputken aikana, mutta veräjänvartijaa harmittaa, että kello on pelin päättyessä jo lähellä puoltayötä. Useimmilla on huomenna edessä työ- tai koulupäivä.

- Aika laittomia nuo alkamisajat ovat. Monet perheet tulevat ottamaan fanikuvia pelien jälkeen ja joutuvat ajamaan vielä kouluikäisten lasten kanssa kotiin. Pitää jutella jonkun opettajaliiton kanssa, että jos Huuhkajat voittaa, seuraava päivä on vapaa, Hradecky esittää Ilta-Sanomien haastattelussa.

Bayer Leverkusenin veräjänvartija on sitä mieltä, että ainakin silloin, kun Suomi selviytyy EM- tai MM-lopputurnaukseen, pitäisi harkita kansallista vapaapäivää.

Suomi sai sunnuntai-iltapäivänä jo erinomaisia uutisia, kun Armenia kukisti kotonaan Bosnia ja Hertsegovinan 4-2. Huuhkajilla on kuitenkin karsintoja vielä viisi peliä jäljellä, ja vaikka kaikki tuntuukin sujuvan Suomen suunnitelmien mukaan, on maalivahdin mukaan taas syytä olla kunnolla hereillä.

- Pistekin voi osoittautua elintärkeäksi. Emme saa pelkästään nauttia, Hradecky lupaa.