Jere Urosen Genk sai tylyn selkäsaunan Mestarien liigassa – Norjan superlupaus jatkoi hurjaa virettään

© Kuva: Getty Images

Belgialainen Genk oli pelannut ennen tätä iltaa Mestarien liigan lohkovaiheessa yhteensä 12 ottelua, viimeksi kahdeksan kautta sitten. Ainuttakaan näistä otteluista Genk ei ollut pystynyt voittamaan, joten avausvoiton jano oli epäilemättä suuri.

Kun samaan lohkoon arvottiin Liverpool ja Napoli, oli helppo olettaa, että Genkin voitonmahdollisuudet olisivat parhaat itävaltalaista RB Salzburgia vastaan. Avauskierroksen perusteella näyttää kuitenkin siltä, että Genk on lohkossa lähes heittopussin asemassa. Salzburg nimittäin murskasi Genkin kotikentällään tylysti maalein 6-2.

Genkin avauskokoonpanossa pelasi myös Huuhkajien laitapuolustaja Jere Uronen. Uronen kollegoineen jäi kuitenkin täysin aseettomaksi tulikuuman norjalaisen, 19-vuotiaan Erling Braut Hålandin kanssa. Kesän U20-MM-kisoissa yhdeksän maalia yhdessä ottelussa Hondurasin verkkoon takonut Håland teki hattutempun ensimmäisessä Mestarien liiga -ottelussaan, vain puolen tunnin pelin jälkeen. Hålandista tuli ensimmäinen teini-ikäinen pelaaja sitten Wayne Rooneyn ja vuoden 2004, joka teki hattutempun Mestarien liiga -debyytissään.

Hålandin lisäksi Salzburgille maalasivat avausjaksolla eteläkorealainen Hee-Chan Hwang sekä 18-vuotias unkarilainen Dominik Szoboszlai. Genkille osui puolestaan kolumbialaistoppari Jhon Lucumi.

Toisella puoliskolla maali-iloittelu hidastui, ja molemmat joukkueet osuivat tolppien väliin vielä kerran. Salzburgille maalasi Andreas Ulmer ja Genkille Mbwana Samata. Näin loppunumeroiksi jäi 6-2. Genkin Mestarien liiga -taipaleesta sopii povata ankeaa.

Mestarien liigan tiistain pelien tulokset:

Internazionale-Sparta Praha 1-1 (lue lisää)
Barella/Olayinka

Lyon-Zenit 1-1
Depay rp./Azmoun

Ajax-Lille 3-0
Promes, Alvaréz, Tagliafico

Benfica-RB Leipzig 1-2
Seferovic/Werner 2

Chelsea-Valencia 0-1
Rodrigo

Borussia Dortmund-Barcelona 0-0

Napoli-Liverpool 2-0
Mertens rp., Llorente

RB Salzburg-Genk 6-2
Håland 3, Hwang, Szoboszlai, Ulmer/Lucumi, Samata