KuPS ry pahoittelee yksittäisen katsojan toimintaa A-junioreiden SM-sarjan lauantain kotiottelussa HJK:ta vastaan. HJK:n pelaaja jätti ensimmäisen puoliskon ottelun kesken jouduttuaan katsomosta voimmakkaasti herjatuksi (lue lisää).

KuPS tuomitsee katsojansa käytöksen vahvasti. Seura myös kehuu A-junioreiden valmentaja Tero Taipaleen toimintaa tilanteessa. Taipale kehoitti HJK:n junioria olla välittämättä huuteluista.

– Julkisuudessa on tuotu esille, että huutelussa olisi ollut rasistisia piirteitä. Meillä KuPS:ssa on ehdoton nollatoleranssi kaikenlaiseen rasismiin, seura kirjoitti Facebook-tilillään julkaisemma tiedotteessa.

– KuPS A-nuorten vastuuvalmentaja Tero Taipale reagoi tilanteeseen oikein.

– Hän pyysi katsojaa useamman kerran lopettamaan huutelun ja kertoi HJK:n pelaajalle, että hän yrittäisi olla välittämättä katsojan huutelusta. Tero pyysi katsojaa poistumaan tapahtumasta, katsoja poistui ottelusta ensimmäisen puoliajan jälkeen. Tero kävi myös keskustelun ottelun puoliajalla tuomarin kanssa tapahtuneesta.

– Toivomme, että me kaikki kentällä ja katsomossa arvostamme toisiamme ja toimimme sen arvostuksen mukaisesti. Pahoittelut koko KuPS perheen puolesta, HJK:n nuorelle pelaajalle ja koko HJK:lle.

https://www.facebook.com/juniorikups/photos/a.454586554697081/1401144040041323/?type=3&theater