Lukas Hradecky väläytteli jokerikorttia Bayer Leverkusenin maalinteko-ongelmiin: ”Ainakin on virtaa täynnä ja hymyssä suin”

© Kuva: Getty Images

Kovalla ottelutahdilla pelaava Bayer Leverkusen yrittää palata voittojen tielle ja ratkaista maalinteko-ongelmiaan, kun se kohtaa lauantaina Bundesliigan ottelussa nousijajoukkue Union Berlinin.

Bayern sai edellisellä Bundesliigan kierroksella kylmää kyytiä, kun Borussia Dortmund latoi kotonaan taululle 4-0-lukemat. Keskiviikkona Bayer avasi Mestarien liigan 1-2-kotitappiolla Lokomotiv Moskovaa vastaan. Leverkusen-vahti Lukas Hradecky kertoo Suplan Bundes-Luke-podcastissaan, että nyt tappioiden aika saa riittää.

– Kaksi tappiota voidaan ottaa mukaan. Ennen maaottelutaukoakaan ei voitettu. Nyt on taas aika yrittää tankata pisteitä sarjataulukkoon, Hradecky toteaa.

Lauantaina vastaan asettuu kulttiseura Union Berlin, joka pelaa ensimmäistä kertaa seuran historiassa Bundesliigassa. Viime kauden nousukarsinnassa VfB Stuttgartin yllättänyt Union on ottanut neljästä pelistä yhden voiton ja yhden tasapelin. Voitto tuli mukanaan komea päänahka.

– Berlin on ennakkoluuloton joukkue. Tulokset sielläkin ailahdellut. Voittivat kuitenkin Dortmundin, jolle me hävittiin. Se on nousijajoukkue täynnä euforiaa, mitä tahansa voi tapahtua. Mutta kyllä kotona pitää hoitaa, Hradecky summaa.

Leverkusen lähti maaottelutauolle taskussaan 0-0-tasapeli Hoffenheimia vastaan, joten Bundesliigassa on alla kaksi peliä ilman tehtyjä maaleja. Mestarien liigan 1-2-tappiossakin Levekusenin ainokainen oli oma maali. Hradceky allekirjoittaa päävalmentaja Peter Boszin viestin, että pallonhallinnasta on saatava enemmän tehoja irti.

– Onhan meillä ainakin Bundesliigassa ellei koko Euroopassa keskiarvollisesti aika kärkeä pallonhallintaprosentti. Se pitäisi käyttää jotenkin produktiivisemmin, meillä tuhannen taalan maalipaikat ovat jääneet vähän puuttumaan. Lokomotiv Moskovaa vastaan ei ollut, Dortmundia vastaan ei tehty niistä maaleja. On se puheenaiheena ollut, mutta ei sitäkään auta liikaa puhua. Toivottavasti sunnuntaina tehdään pari maalia ja sitten voidaan taas unohtaa tämäkin puheenaihe.

Jossain vaiheessa maalinteko-ongelmiin voisi ratkaisua tarjota myös Joel Pohjanpalo, joka on palannut harjoituksiin maajoukkuetauon jälkeen

– Saattaisi löytyä sieltäkin jopa ratkaisu, tällainen jokerikortti. Toivottavasti koutsi saattaa miettiä sellaistakin ratkaisua. Ainakin on virtaa täynnä ja hymyssä suin. Kaikki näyttää hyvältä ja kroppa kuuntelee nyt treeneissäkin. Toivottavasti Jolle saisi mahdollisuuden jossain kohtaa, Hradecky toteaa.

Bayer Leverkusen – Union Berlin -ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viaplayssa lauantaina 21.9. klo 16.20 alkaen.