Naisfutiksen supertähti Cristiano Ronaldon raiskausepäilyistä: ”Raha auttaa vaientamaan tarinat”

© Kuva: Getty Images

Kesällä maailmanmestaruutta juhlinut Alex Morgan on yksi kolmesta naispelaajasta, joka pääsi ehdolle FIFA:n The Best -gaalaan vuoden pelaaja -palkinnon saajaksi. Miesten ehdokaslistalle pääsi puolestaan vanha tuttu Cristiano Ronaldo, joka on voittanutkin tunnustuksen kahdesti.

Maanantaina 23. syyskuuta kaksikko tavannee toisensa Milanossa järjestettävässä palkintogaalassa. Ilmassa saattaa olla sähköä, sillä Morgan on arvostellut julkisesti sitä, kuinka Cristiano Ronaldon raiskausepäilyt lakaistiin kesäkuussa maton alle ja tutkinta keskeytettiin. Nevadan syyttäjänvirasto päätti heinäkuussa olla nostamatta syytteitä Juventuksen supertähteä vastaan.

Uutisen tultua julki Morgan postasi Twitteriin viestin, jossa luki: ”No tämä on mahtavaa journalismia. Twiittinsä tueksi hän lainasi Vicen artikkelia, joka oli otsikoitu ”Ronaldo on urheilun korruption ikoni”. Morgan sai twiittinsä jälkeen osakseen Ronaldo-fanien raivon, mutta ei jousta suhtautumisestaan vakavaa asiaa kohtaan. Yhdysvaltalaishyökkääjä ei myöskään jännitä Cristiano Ronaldon kohtaamista Milanon gaalassa.

– En valmistaudu Ronaldon tapaamiseen mitenkään eri tavalla kuin kenenkään muunkaan tapaamiseen Milanossa, Morgan sanoo Sports Illustratedin haastattelussa.

– Nykyisessä ilmapiirissä monet naiset ovat avanneet suunsa, ja näitä naisia on tärkeää tukea. Luulen, että monet pohtivat nyt, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Kun ajatellaan nimen omaan Ronaldon tarinaa, minusta olemassa on liikaa todisteita, joita peitellä. Luulen, että viime kädessä raha auttaa vaientamaan tarinat.

– Rikossyytteistä luovuttiin, joten Ronaldo voi jatkaa pelaamista ja tekeekin niin. Hän ei ole ainoa, kelle tällaista on tapahtunut, mutta hän on yksi maailman kuuluisimmista jalkapalloilijoista, ellei kuuluisin. Totta kai häneen siis kohdistuu tämän takia huomiota.

– Tämä oli siis yksi asia, josta minä avasin suuni – joskin erittäin minimaalisesti. Minusta on tärkeää tukea jatkossakin naisia, jotka ovat haavoittuvissa ja pelottavissa tilanteissa, joissa he eivät saa tukea. Minä olin yllättynyt monista lukemistani artikkeleista ja siksi päätin kirjoittaa twiittini. Sain ehdottomasti valtavasti vihaa niskoilleni, ja luulen sen tulleen Ronaldon faneilta, Morgan arvelee.

Morgan korostaa, että pelitaidoilla ja kentän ulkopuolisilla tekemisillä ei ole mitään tekemistä keskenään.

– En toki sano, ettenkö pitäisi Ronaldoa yhtenä maailman parhaista jalkapalloilijoista, mutta se ei liity tähän mitenkään. Se, mitä hän tekee työkseen viihdyttäessään ihmisiä kentällä on täysin riippumatonta siitä, kuka hän on ihmisenä ja miten hän on saattanut toimia.

– Minulle tämä opetti sen, että vaikka aion jatkossakin pysyä rehellisenä sille, mitä tunnen sydämessäni ja puhua tärkeistä asioista, oli todella vaikeaa käsittää sitä, miten paljon ihmisillä oli vihaa ja miten vähän kykyä ja halua ymmärtää tätä tarinaa, Morgan muotoilee.

Lopulta Morgan päätti poistaa twiittinsä kokonaan.

– Jätin sen näkyviin noin viikoksi. Sain lopulta kuitenkin niin paljon vihapostia myös muita kanavia pitkin – ja epäonnistuneita yrityksiä hakkeroida tilejäni – että lopulta päätin poistaa twiittini.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!