Serie A on jättänyt Cagliarin jälleen kerran ilman rangaistusta rasistisista huuteluista. Cagliari sai jälleen negatiivista julkisuutta syyskuun alussa, kun sen fanit häiritsivät Internazionalen tähtihyökkääjä Romelu Lukakua niin sanotuilla ”apinaääntelyillä” (lue lisää).

Cagliarin fanit ovat ryvettyneet viimeisten kausien aikana erinäisissä rasismikohuissa monta kertaa. Edellisillä kausilla rasistisen huuteluiden kohteina olivat olleet ainakin Moise Kean ja Blaise Matuidi.

[readmore from=Rasismi]

Italian jalkapalloliitto oli julistanut tutkivansa Lukakun rasistisen herjaamisen. Nyt kurinpitopaneeli kuitenkin totesi, etteivät chantit olleet syrjiviä, kun otettiin huomioon ”niiden määrä ja todellinen vaikutus”. Rangaistuksessa selvisi myös Hellas Verona, jonka kannattajat herjasivat viime sunnuntaina rasistisesti AC Milanin Franck Kessietä.

Cagliari sai kuitenkin 5 000 euron sakot, kun sen kannattajat heittelivät kentälle muovipulloja ottelussa Parmaa vastaan.

Footy Accumulators

@FootyAccums
Cagliari and Verona have both avoided punishments for racially abusing Inter striker Romelu Lukaku and Milan midfielder Franck Kessie.

It's okay though because Cagliari received a €5,000 fine for throwing bottles on to the pitch against Parma...🤦‍♂️

Lähde: Football-Italia