Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

© Kuva: Juha Tamminen

Turun Palloseura on päättänyt käyttää miesten edustusjoukkueen päävalmentajan Tommi Pikkaraisen sopimuksessa olevan option kaudesta 2020.

Pikkarainen, 49, aloitti TPS:n päävalmentajana viime vuoden marraskuussa, jolloin hän solmi seuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Näin ollen ensi kausi on hänen toisensa TPS:n peräsimessä.

TPS varmisti viime viikonloppuna Ykkösen toisen sijan, joten se karsii noususta Veikkausliigaan varsinaisen sarjakauden jälkeen, lokakuun lopussa. Karsinnassa TPS kohtaa Veikkausliigan viimeistä edelliseksi jääneen joukkueen. Ykkösestä suoraan liigaan nousee Haka.

– Olemme saavuttaneet jo nyt minimitavoitteemme, eli liigakarsintapaikan. Aika monena kautena tällä pistetahdilla olisi oltu hyvin lähellä suoraa nousua. Jouduimme aloittamaan tämän kauden joukkueen kokoamisen aika tyhjältä pöydältä vasta marras-joulukuussa, ja tämä tulos on siihenkin nähden vähintään kohtuullinen, FC TPS Turku Oy:n puheenjohtaja Jouko Peräaho kommentoi seuran sivuilla.

– Nyt pääsemme aloittamaan myös joukkueen kokoamisen ajoissa, kun pelaajat tietävät päävalmentajan nimen. Haluamme toimintaamme myös jatkuvuutta ja Tommin sopimuksen jatko on linjassa sen kanssa. Nyt kun päätös on tehty, Tommi voi keskittyä olennaiseen, eli onnistuneeseen loppukauteen sekä aloittaa myös täysipainoisen valmistautumisen ensi kauteen.

– Meillä on kohtuullisen hyvä aloitusvuosi nyt loppusuoralla ja ehdoton ykköstavoitteemme on nousta Veikkausliigaan karsintojen kautta. Saamme nyt myös jo alkaneelle projektille jatkoa ja sitä kautta myös erilaisia pelillisiä asioita eteenpäin. Meillä on kuitenkin vielä paljon asioita, joissa pitää kehittyä eteenpäin. Uuden joukkueen rakentaminen pääsee nyt myös kunnolla käyntiin. Olen tietysti otettu saamastani luottamuksesta ja samalla erittäin motivoitunut jatkamaan työtäni tässä seurassa, Pikkarainen kommentoi.