Uudelleen syntynyt Dusan Tadic karkottaa Tottenham-haamuja: ”Mikä voisi olla arvokkaampaa?”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Serbialaishyökkääjä Dusan Tadic teki onnistuneen valinnan urallaan kesällä 2018, siirtyen neljän Southampton-vuoden jälkeen Ajaxiin.

134 valioliigaottelua pelannut kolmekymppinen on jo tämän kauden viidessä Eredivisie-ottelussa onnistunut maalinteossa viidesti. Viime kauden saldo kaikissa kilpailuissa oli laiturille kova; 56 ottelua, 38 maalia ja 24 syöttöä. Kausi päättyi kotimaisiin mestaruusjuhliin, ja hurjaan kampanjaan Mestarien liigassa.

Ajax oli minuuttien päässä suoriutumisesta maanosan ykköskilpailun finaaliin Liverpoolia vastaan, johdettuaan Tottenhamia välierässä jo 3-0. Lucas Mouran ihmeillan jälkeen loppuottelun häviäväksi osapuoleksi paineli kuitenkin Tottenham.

Tadic myöntää tapauksen ahdistavan edelleen, mutta ymmärtää, että Ajaxin pitäisi olla kaudestaan todella ylpeä.

– Ne muistot kummittelevat yhä. Yritin katsoa loppuottelua, mutta minun oli suljettava televisio. Se oli varmasti yksi huonoimpia Mestarien liigan finaaleita koskaan. Olisimme olleet siinä parempia kuin Spurs, ja tehneet ottelusta suuremman. Sen mahdollisuuden ajattelu ei auttanut omaa tuskaani lainkaan.

– Olimme voittaneet vieraissa 1-0, ja johdimme kotona 2-0. Ajattelimme vain, että pitää pysyä rauhallisena, pelata järkevästi. Kaikki kunnia Tottenhamille, he tekivät itse hurjan nousunsa. Olen katsonut ratkaisevan maalin useampaan kertaan. On hämmästyttävää, miten kaikki tilanteessa kääntyi heidän edukseen. Pitkä pallo, onnekas pomppu, Lisandron liukastuminen, ja sitten laukaus vielä otti pienen osuman Matthijs de Ligtiin, ja painui sisään.

Pilvellä on kuitenkin hopeareunus, ehkä enemmänkin.

– Olen lohduttautunut sillä, että me voitimme enemmän kuin paikan finaalissa. Voitimme ihmisiä puolellemme joka puolella Eurooppaa. Hollannissa kaikki eivät pidä Ajaxista, mutta kun he näkivät miten pelasimme nuorella joukkueella – miten siitä voisi olla vaikuttumatta? Uskon, että kaikki toivoivat meidän menevän loppuun saakka.

– Tuosta suorituksesta ei tietenkään saa pokaalia, mutta me voitimme sydämiä ja saimme ihmiset rakastamaan jalkapalloamme. Mikä voisi olla arvokkaampaa?

Ajax todella rullasi yli melkoistenkin esteiden.

– Voitimme Real Madridin ja Juventuksen, meidän olisi pitänyt voittaa Tottenham. Muutimme ihmisten käsitystä Ajaxista, ja muokkasimme todella monien ihmisten käsitystä Mestarien liigasta.

Henkilökohtaisesti Tadic näkee myös edistyneensä.

– Olen parempi pelaaja kuin olin Englannissa. Pelaan paremmin yhteen muiden kanssa, ja olen osa joukkuetta, joka haluaa pelata ultra-hyökkäävää jalkapalloa. Nautin toki varsinkin ensimmäisistä vuosistani myös Southamptonista, kun meillä oli kilpailukykyinen joukkue. Tein päätöksen lähteä Ajaxiin, ollessani 29-vuotias. Voin vakuuttaa, että se oli oikea ratkaisu.

Lähde: The Telegraph

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS