Vanha valmentaja väläytteli jopa Valioliigaa, mutta Paulus Arajuuren tie vei yllättäen Kyprokselle: ”On tämä erikoinen maailma”

© Kuva: Getty Images

Jalkapallomaailmassa ei ehdi välttämättä pakata laukkujaan, kun pitää jo mennä. Sen sai huomata myös Huuhkajien luottotoppari Paulus Arajuuri, jonka siirto kyproslaiseen Pafos FC:hen virallistui viime viikolla.

Arajuuri myöntää, että viimeiset seitsemän päivää ovat olleet hektisiä. Siirto Pafos FC:n riveihin vahvistettiin viikko sitten keskiviikkona.

– Ei ole paljon ehtinyt rauhoittua. Kaikki tapahtui nopeasti. Lensin Kyprokselle, vedin parit treenit ja ehdin pelata yhden pelin. Sen jälkeen menin viikonloppuna takaisin Kööpenhaminaan pakkailemaan kamoja ja nyt olen täällä (Huuhkajien mukana). Kahdet treenit jo alla ja siisti viikko edessä, Arajuuri kertoo hymyissä suin SuomiFutis-sivustolle.

Pafos FC on perustettu vuonna 2014. Suomalaisille seuran nimi ei välttämättä sano mitään. Arajuuri teki paljon töitä selvittääkseen minkälaisesta seurasta on kyse.

– Itsellenikään Kyproksen liiga ei ollut kovin tuttu. Etsin infoa ja soittelin ympäriinsä ennen kuin päätin sinne mennä. Pafos on aika uusi seura, mutta meillä on kovat tavoitteet. Haluamme olla kärkipäässä ja päästä mahdollisimman nopeasti Eurooppaan. Se on kunnianhimoinen projekti, mutta pitää tietysti olla kärsivällinen.

Arajuuren siirrolla spekuloitiin koko kesän ajan, kun miehen sopimus Brøndbyn kanssa oli päättymässä kauden jälkeen. Arajuuri myöntää, että kesä oli tapahtumarikas.

– On tämä erikoinen maailma, missä elämme. Tilanteet vaihtuvat viikosta toiseen. Olin tosi onnellinen Brøndbyssä ja kiitollinen siellä vietetystä ajasta. Oikeastaan koko kesän ajan tilanne oli auki ja yritin pitää fokuksen peleissä.

– Lopulta emme selviytyneet Brøndbyn kanssa Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja sitten aukesi tämä tilaisuus. Oli siinä kaikenlaista matkalla. Joku viikko saattaa aueta mahdollisuus, ja jos siihen ei tartu, niin seuraavalla viikolla sitä ei välttämättä enää ole olemassa. Kaikin puolin se (siirto Kyprokselle) oli itselleni sellainen siisti haaste ja jotain ihan uutta, Arajuuri toteaa.

Arajuuri arvosti Tanskan liigaa tasoltaan korkealle. Kyproksen liiga on topparin mukaan ehkä asteen verran heikompi, mutta sarjan huippujoukkueet ovat todella kovia.

– Olisiko Tanska ehkä Euroopan sarjoista sijalla 13 ja Kypros sitten sijalla 14. APOEL, Limassol sekä Larnaka ovat pärjänneet, ja ne ovat olleet Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan lohkovaiheissa, mies muistuttaa.

Suomessa Arajuuren siirtoon Kyprokselle suhtauduttiin ehkä jopa pienoisena pettymyksenä. Arajuuri on osoittanut Tanskassa tasonsa ja Huuhkajissa mies on jo usean vuoden ajan kuulunut avainpelaajiin. Moni odotti 31-vuotiaan Arajuuren loikkaavan Tanskasta isompiin ympyröihin.

Arajuurta IFK Mariehamnissa valmentanut Pekka Lyyski väläytteli SuomiFutis-sivuston haastattelussa, että Arajuuri voisi pärjätä jopa Valioliigassa.

– Tyhmä sanoa, kun en ole siellä koskaan pelannut, mutta kyllä itsekin unelmoin ja uskon, että rahkeet riittäisivät Valioliigaan, mutta toistaiseksi sitä mahdollisuutta ei ole vielä tullut. Iso kohteliaisuus toki Pekalta, että hän näin oli sanonut, Arajuuri sanoo.

Arajuurella on jälleen iso rooli Huuhkajien puolustuksessa, kun Suomi kohtaa Kreikan ja Italian Tampereella.

Katso Arajuuren haastattelu kokonaisuudessan SuomiFutis-sivuston IGTV:stä. Arajuuri kertoo videolla muun muassa, kuka on ollut hänelle suuri esikuva jalkapallossa. SuomiFutiksen Instagram-tilille on tällä viikolla luvassa paljon Huuhkajiin liittyvää materiaalia, joten ota tili seurantaan TÄSTÄ.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.