Viasat: Markku Kanervalla riitti jossiteltavaa kiistanalaisesta pilkusta: ”Tällaista tää välillä on”

© Kuva: Getty Images

Suomen pitkä voittoputki meni sunnuntai-iltana poikki, kun EM-karsintalohkoa johtava Italia haki pisteet Ratinasta maalein 2-1. Ottelu ratkesi kyseenalaiseen rangaistuspotkuun, jota päävalmentaja Markku Kanervakaan ei purematta niellyt (lue raportti ottelusta täältä).

– Kyllähän se kaivelee. Näytti siltä, että (Sauli Väisäsen) käsi oli lähellä kroppaa ja peliasento oli luonnollinen, mutta täytyy vielä katsoa tilanne uudelleen. Nämä eivät ole tuomarille helppoja ratkaisuja ilman VAR:ia, Kanerva totesi Viasatin haastattelussa.

– Sääli vaan, sillä me nousimme hienosti taistelemaan arvokkaasta pisteestä, joka olisi ollut tärkeä jatkoa ajatellen. Tällaista tää välillä on.

– Saimme toisella jaksolla pelin paremmin kulkemaan ja loimme painetta Italian päätyyn. Äijät taistelivat kyllä hyvin ja antoivat kaikkensa kentällä tänään.

Kanerva oli tyytyväinen taktisiin ratkaisuihinsa, mutta muistutti siitä, että Italia on vaikea vastus kelle tahansa.

– Vaihdoimme pelin kuluessa (5-4-1:stä) 4-4-2:een, niin siinä alkoi sitten samalla omakin pää aueta. Italian tasoinen joukkue pystyy tietysti luomaan maalipaikkoja, oli systeemi mikä tahansa. Täytyy analysoida peli vielä tarkemmin ja katsoa, mitä johtopäätöksiä siitä vedetään.

Lohkotilanne on tappiosta huolimatta Suomelle yhä herkullinen, eikä Kanervakaan vaipunut synkkyyteen.

– Työ jatkuu. Nyt on vasta ylitetty karsintojen puoliväli, kuusi peliä kymmenestä pelattu. Homma on edelleen omissa käsissä. Toivotaan, että pelaajat pysyvät kunnossa ja saavat vastuuta seuroissaan, jotta he tulevat hyvin valmistautuneina lokakuun peleihin, Kanerva totesi.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.