Veikkausliigan mestaruustaistelu houkutteli kylmästä säästä huolimatta Kuopioon runsaslukuisen kauden ennätysyleisön (4 123 katsojaa), kun toisistaan ottivat mittaa mestaruussarjaa johtava KuPS ja sarjassa kolmantena ollut Ilves. Kotijoukkue KuPS:lla oli allaan kuuden ottelun voittoputki, ja Ilveksellä puolestaan elintärkeä 1-0 -voitto Interistä.

Tuomas Toivanen

@toippi92
Iltavalaistus, pieni tihkusade ja pääkatsomo täynnä jengiä. Perinteikkäät #KuPS ja #Ilves tärkeässä kamppailussa mestaruuden näkökulmasta. Tästä ei jalkapalloromantiikka parane! #Veikkausliiga

Ottelun avausjakso mentiin kotijoukkueen komennossa. Ilveksen Ilari Mettäläkin sai yhden puolittaisen maalipaikan, mutta huomattavasti enemmän hässäkkää nähtiin vieraiden Mika Hilanderin vartioimalla maalilla. Paikkoja sai etenkin Tuco, mutta tauolle siirryttiin maalittomissa tasanumeroissa.

Muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä KuPS joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Kalle Taimi loukkaantui. Taimin korvasi kentällä Juho Pirttijoki.

Toinen jakso ei ehtinyt vanheta kuin pari minuuttia, kun kotiyleisö sai syytä juhlaan. Luis Carlos Murillon vasemmalta lähettämä matala keskitys pomppi läpi pelaajaruuhkan Ville Saxmanille, joka siirsi kauden kuudennella maalillaan kuopiolaiset johtoasemaan.

Kun peliä oli pelattu 74 minuuttia, loukkaantui KuPS:n puolustuksesta toinenkin pelaaja. Tabi Manga jätti kentän, ja Jiri Nissinen pääsi kentälle ensimmäisen kerran kahteen kuukauteen. KuPS:n puolustus alkoi olla jo todella repaleinen, sillä Ilves-pelistä olivat sivussa pelikiellon vuoksi Vinko Soldo ja Saku Savolainen.

Ilves pyrki rakentamaan kiriä ottaen targetiksi kentälle puolustaja Diogo Tomasin. Tamperelaisten pakan auetessa vaaran paikkoja loi kutenkin lähinnä KuPS. Tuco petasi kerran Petteri Pennaselle vetopaikan, mutta kapteenin tukijalan laukaus osui maalin tolppaan.

Lopullisesti ottelu ratkesi 90. minuutilla. Tuco karkasi vieraiden puolustukselta, haastoi menestyksekkäästi Matias Ojalan ja sijoitti kylmänviileästi pallon maaliin. Kamerunilainen on noussut syksyn pimetessä KuPS:n avainhahmoksi, sillä hän teki myös edellisessä Mariehamn-pelissä ottelun ainoan maalin.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
88' MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMUUUUUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!! #KUPSILV (2-0)

Kotiyleisö sai lähteä KuPS:n seitsemännen peräkkäisen voiton myötä hyvillä mielin kotiin. 2-0 -lukemat varmistivat, että mestaruus on lopullisesti kahden kauppa, sillä Ilveksellä ei ykköspaikalle enää mahdollisuuksia ole. Europaikan Ilves varmisti kuitenkin jo alkukauden Suomen Cupin voitolla.

Inter on nyt KuPS:sta neljän pisteen päässä, mutta se pelaa kierroksen ottelunsa vasta sunnuntaina Honkaa vastaan. Kauden päätöskierroksella Turussa kohtaavat juuri Inter ja KuPS, joten kausi voi hyvinkin saada erittäin herkullisen päätöksen.