Mestarien liigan viime kauden piristysruiske Ajax on aloittanut vahvasti myös tämän kauden kilpailun.

Viime sesongilla Ajax aloitti urakkansa jo kesällä toiselta karsintakierrokselta, mutta eteni aina turnauksen välieriin asti ja valloitti matkalla monien sydämet näyttävällä jalkapallollaan. Pudotuspeleissä se tiputti hallitsevan mestarin Real Madridin sekä Juventuksen, mutta taival tyssäsi viimeiseen etappiin ennen loppuottelua, kun Tottenham oli viime hetken osuman ja vierasmaalisäännön ansiosta parempi.

Ajaxin kausi oli valtava menestys myös kotimaan kentillä, sillä se vei nimiinsä Hollannin tuplamestaruuden.

Alkanut sesonki on osoittanut, että Ajaxista on jälleen haastamaan Euroopan suurimmat. Amsterdamilaisseura johtaa Hollannin pääsarjaa Eredivisietä sekä Mestarien liigassa omaa lohkoaan, jossa pelaavat myös Chelsea, Ajax ja Lille.

Mestarien liigassa Ajax on ollut kahdessa ensimmäisessä pelissään suvereeni voittaja. Ensin se kaatoi Lillen kotonaan 3-0 ja kyykytti eilen, keskiviikkona, Valenciaa vieraissa samoin lukemin. Kyseessä on Ajaxin paras aloitus Mestarien liigan lohkovaiheessa koskaan.

OptaJohan

@OptaJohan
6 - With six points, six goals scored and zero goals conceded, @AFCAjax are having their best ever start of a Champions League campaign. Ongoing.

Keskiviikon ottelussa maalinteossa onnistuivat Hakim Ziyech, Donny van de Beek ja Quincy Promes, joka osui myös avauspelissä Lilleä vastaan. Kesällä seuraan hankitusta Promesista, 27, tuli näin ollen kolmas pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa kahdessa ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussaan Ajaxin paidassa. Aiemmin samaan ovat kyenneet vain Rafael van der Vaart ja Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen.

Vuosina 1992-1999 ja 2002-2004 Ajaxissa pelannut Litmanen, 48, teki syksyllä 1994 Ajaxille maalin sekä AC Milania että AEK Ateenaa vastaan.

Gracenote Live

@GracenoteLive
⚽⚽ - Quincy Promes becomes the 3rd player to score in both of his first 2 Champions League appearances for Ajax after Rafael van der Vaart and Jari Litmanen. #UCL #valaja