Mestarien liigan B-lohkon odotetuimman kohtaamisen ensimmäinen osa on luvassa tänään, tiistaina, kun Tottenham isännöi Bayern Müncheniä Lontoossa.

Illan vieraat aloittivat lohkovaiheen 3-0-voitolla Belgradin Punaisesta tähdestä, Tottenhamin oli tyytyminen 2-2-tasapeliin Olympiakosin kanssa.

Tottenham on muutenkin joukkueista se, jonka kausi on alkanut mollivoittoisemmin, mutta Bayernin päävalmentaja Niko Kovač ei ole antanut sen vaikuttaa hänen valmistautumiseensa. Kovač odottaa etenkin kahden huippuhyökkääjän, Tottenhamin Harry Kanen ja Bayernin Robert Lewandowskin, kohtaamista.

Kane, 26, on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua ja tehnyt kuusi maalia, Lewandowski, 31, on hurjastellut yhdeksässä pelissä yhteensä 12 osumaa.

– Hän (Kane) on sensaatiomainen ja hän pystyy kaikkeen. Hän on hyvä pitämään palloa ja hyvä pääpelaaja. Ei ole mitään, mihin hän ei pysty. Hän on todella vahva hyökkääjä, kommentoi Kovač Goalin mukaan.

Harry Kane on voittanut Valioliigan maalikuninkuuden kahdesti. Kuva: Getty Images

– Hän ja Lewandowski ovat luultavasti maailman [hyökkääjien] 2-4 parhaan joukossa.

Kovačin mielestä Tottenham ja sen manageri Mauricio Pochettino ovat tehneet loistavaa työtä viime vuosina. Tottenham on ollut neljällä viime kaudella Englannin Valioliigan kärkinelikossa, ja viime kaudella lontoolaiset ylsivät aina Mestarien liigan loppuotteluun, jossa Liverpool oli lopulta vahvempi lukemin 2-0.

– Se taisi olla kolme vuotta sitten helmikuussa, kun olin täällä (Lontoossa). Katsoin, kun he pelasivat vanhalla stadionillaan Swansea Cityä vastaan. Heistä näkee, mikä merkitys hyvällä johtamisella ja hyvällä managerilla on.

– Minusta Tottenham on erittäin positiivinen ilmiö eurooppalaisessa jalkapallossa. Nykyään he pystyvät kilpailemaan isojen joukkueiden kanssa, vaikka siltä ei vaikuttanut 6-7 vuotta sitten.

– [Pochettino] on tehnyt mahtavaa työtä. Tämä on esimerkki muille siitä, että kärsivällisyys on tärkeää. Kaikki heidän pelaajansa ovat maailmanluokan pelaajia, ja me tiedämme haasteen, joka meitä odottaa.