Italian Serie A:n kärkiottelu Inter-Juventus ei totisesti pettänyt odotuksia. Vauhdikkaassa ja viihdyttävässä ottelussa nähtiin paljon hienoja maalipaikkoja, joista muutama päättyi maaliinkin.

Johtoon Juventus siirtyi argentiinalaisen Paulo Dybalan maalilla jo neljännellä minuutilla. Dybala pelasi muutenkin erittäin pirteän ottelun.

Interin tasoitus syntyi rankkarista pallon osuttua Juve-toppari Matthijs de Ligtin käteen. Rankkarin ampui vahvaa syksyä pelaava Lautaro Martínez, joka on Dybalan tavoin niin ikään argentiinalainen.

Inter

@Inter_en
⌛️ | HALF-TIME

Some half that... 😱
⚽️ Dybala (4')
⚽️ #Lautaro (18' pen)

And there's another one just around the corner.

#InterJuventus 1-1
#FORZAINTER ⚫️🔵

Myös Cristiano Ronaldolla oli omat paikkansa, mutta verkot eivät laillisesti heiluneet. Kerran Ronaldon lähentelyn torjui maalivahti Samir Handanovic, kerran Ronaldo ampui tolppaan ja yksi miehen maaleista hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen millimetripaitsiona.

Yleisöä kohahdutti myös niin sanotut ”puikot”, jotka Inter-hyökkääjä Romelu Lukaku tarjosi Matthijs de Ligtille.

Abdullah ⚡️

@enddthis
What’s worse, giving away a penalty or getting nutmegged by Lakaku

De Ligt has done both #InterJuventus

Toisellakin puoliajalla Juventus oli aloitteellisempi, mutta jokusen paikan Interkin sai. Aktiivisena oli etenkin vaihdosta kentälle otettu Matías Vecino, joka oli useaan otteeseen lähellä maalintekoa. Juventuksen Paulo Dybala sai puolestaan Sami Khediralta upean läpisyötön ja pääsi yrittämään maalintekoa kahdestikin – kuitenkin tuloksetta.

Ottelun ratkaisu nähtiin 80. minuutilla. Rodrigo Bentancurin syöttö löysi Gonzalo Higuaínin, ja tämä sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan. Loppunumeroiksi muodostui Juventuksen 2-1 -voitto. Pelin kaikista maaleista vastasi argentiinalaispelaaja.

GOAL

@goal
⚽️ Dybala 4'
⚽️ Martinez 18'
⚽️ Higuain 80'

Argentina takes over as Juventus win the derby d'Italia 🇦🇷

Voiton myötä Juventus ohitti Interin sarjakärjessä yhden pisteen turvin. Kolmantena on Atalanta, kaksi pistettä Interiä vähemmän keränneenä.