Didier Deschamps vastasi Bayern Münchenin kritiikkiin: ”Seuroilla eri intressit”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin äänekäs ja aktiivinen johtoporras nousi jälleen otsikoihin, kun seura kritisoi julkisen tiedotteensa välityksellä puolustajansa Lucas Hernándezin maajoukkuevalintaa. Bayern sai Ranskan maajoukkueeseen peräti neljä pelaajaansa, mutta polvivammasta kärsinyttä Hernándezia se ei olisi halunnut Ranskaan päästää.

Nyt Ranskan maajoukkuevalmentaja Didier Deschamps on vastannut Bayernin esittämään kritiikkiin. Deschamps totesi ymmärtävänsä Bayernia, mutta muistutti myös seura- ja maajoukkueiden eturistiriidoista.

– Seuroilla on eri intressit kuin maajoukkueilla, Deschamps totesi lehdistölle maanantaina Transfermarktin mukaan.

– Meillä on kaksi tärkeää peliä, jopa ratkaisevia. Kyse ei siis ole mistään kahdesta ystävyysottelusta.

Hernández ei pelannut Bayernin kahdessa viimeisessä ottelussa Tottenhamia ja Hoffenheimia vastaan, ja Bayernin lääkärin Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtin mukaan puolustajan pelaaminen maaotteluissa on mahdotonta. Deschamps on asiasta jossain määrin eri mieltä.

– Seurat tekevät kaikkensa pelaajiaan suojellakseen. Toisaalta, kun heidän pelaajiaan ei valita maajoukkueeseen, eivät he ole silloinkaan tyytyväisiä, ranskalaisluotsi latasi.

– En aio kuitenkaan ottaa mitään riskejä, Deschamps lupasi.

Ranska kohtaa lokakuun maaotteluissaan Islannin ja Turkin. Ranska on oman karsintalohkonsa kakkosena tasapisteissä Turkin kanssa. Islanti on kolmas, kolme pistettä kaksikkoa vähemmän keränneenä.