Bayern tulistui pelaajansa maajoukkuevalinnasta – ”Olisin odottanut enemmän ymmärrystä”

© Kuva: Getty Images

Ranska kohtaa lokakuun erittäin tärkeissä EM-karsintaotteluissa Islannin ja Turkin. Eniten pelaajia Ranskan maajoukkueeseen lähettää Bayern München, josta mukaan valittiin peräti neljä pelaajaa. Näistä Bayern hyväksyy mukisematta kolmen pelaajan valinnan, mutta Lucas Hernándezin maajoukkuekutsu sai bundesliigajätin tulistumaan. Puolustaja on ollut viimeiset pelit sivussa polvivamman vuoksi.

Bayern julkaisi seuran kotisivuilla virallisen tiedotteen Hernándezin maajoukkuekutsusta. Sen mukaan seura kertoi Ranskan jalkapalloliitolle lauantai-iltana, ettei Hernándezia voida vapauttaa Ranskan maajoukkueen käyttöön. Siitä huolimatta Ranskan jalkapalloliitto ilmoitti Bayernille maanantaina, että Lucas Hernándezia vaaditaan matkustamaan Pariisin Ranskan maajoukkueen lääkärien tutkittavaksi. FIFA:n säännöstö mahdollistaa sen, että Ranskan jalkapalloliitto menettelee näin.

– Ranskan jalkapalloliiton käytös ärsyttää minua. Haluan muistuttaa siitä, ettei Lucas Hernández voinut pelata viime tiistain Mestarien liigan ottelussa Tottenhamia vastaan eikä lauantain bundesliigaottelussa Hoffenheimia vastaan loukkaantumisensa vuoksi, Bayern Münchenin johtokunnan puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge toteaa tiedotteessa.

– Myös Ranskan valmentaja Didier Deschampsin lausunto, jonka mukaan Lucas Hernández – sananmukaisesti lainattuna – ”on valmis pelaamaan vaikka yhdellä jalalla”, yllätti meidät suuresti.

– Neljästä Ranskan maajoukkuepelaajasta vapautamme luonnollisesti terveet Kingsley ComaninCorentin Tolisson ja Benjamin Pavardin maajoukkueen käyttöön, mutta olisimme odottaneet Lucas Hernándezin kohdalla enemmän ymmärrystä suuren riskin takia. Sellaista osoitti myös Saksan jalkapalloliitto, kun se jätti loukkaantumisten takia Toni Kroosin ja Jonas Hectorin pois maajoukkueesta.

Myös Bayernin lääkäri Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt ilmaisi tiedotteessa kantansa Hernándezin maajoukkuevalintaan.

– Minä vastaan Lucas Hernándezin terveydestä ja sanon: hän ei voi pelata Ranskan maajoukkueen seuraavissa otteluissa ja siksi maajoukkuevalinnassa ei olekaan mitään järkeä, Müller-Wohlfahrt sanoo.


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!