HS: HJK:n runkopelaaja pettymysten kaudesta: ”Jos olisin katsoja, en ihmettelisi”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomifutiksen jättiläisellä HJK:lla on offseasonilla kova työsarka kannattajien luottamuksen ja tyytyväisyyden palauttamiseksi. Projekti alkoi maanantaina Lucas Lingmanin ja Antonio Regueron pelaajasopimusten julkistamisilla, mutta viime kädessä tulokset tietysti ratkaisevat.

Ennen kautta 2019 HJK ilmoitti julkisesti tavoitteikseen Suomen Cupin voiton, Veikkausliigan voiton ja paikan lohkovaiheessa eurokentillä. Kaikista näistä jäätiin todella kauas, ja pettymystentäyteinen kausi huipentui sunnuntaina, kun IFK Mariehamn haki historiansa ensimmäisen voiton HJK:n kotikentältä ja varmisti sen, ettei HJK pelaa kesällä 2020 lainkaan europelejä (lue lisää).

Yksi HJK:n lähimpänä omaa tasoaan pelanneista pelaajista oli tällä kaudella Nikolai Alho. Alhon mielestä sunnuntaina vaivaisten 997 katsojan edessä pelattu oli hyvä kuva koko kaudesta.

– Helpoin tapa kuvailla kautta on sanoa, että se oli vaisu, jossa oli hetkiä, jolloin pelasimme hyvin. Tämä peli kuvasti kautta, Alho totesi Helsingin Sanomien haastattelussa.

Viimeksi HJK on jäänyt ulos europeleistä kesällä 2008, joten nyt katkeaa 11 vuoden mittainen europeliputki.

– Jos olisin katsoja, en ihmettelisi, että HJK ei ole europeleissä. Ei tämä ole yksittäisten ihmisten syytä.

– Olemme aiemmin pystyneet kääntämään vaikeudet, mutta tänä vuonna se ei onnistunut. Tämä joukkue ei ole ollut henkisesti niin vahva kuin aiemmat joukkueet, Alho luonnehti katastrofikautta.