Huuhkajat ison askeleen lähempänä EM-kisapaikkaa – Tässä Armenia-pelin pelaaja-arviot

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Huuhkajat kaatoi Armenian komeasti Turussa 3-0, ja otti ison askeleen kohti ensi kesän EM-turnausta. Maaleista vastasivat Fredrik Jensen ja Teemu Pukki.

Lue raportti ottelusta täältä

Huuhkajien joukossa oli hyvän ottelun jälkeen käytännössä pelkkiä onnistujia. Tässä SuomiFutiksen arviot Veritas Stadionin sankareista:

Fredrik Jensen (9): FC Augsburgin pelaaja pääsi pienen tauon jälkeen Huuhkajien avauskokoonpanoon ja osoitti tärkeällä maalillaan olevansa luottamuksen arvoinen. Jensen nikkasi näpsäkästi ulkosyrjällä Suomen johtomaalin ja oli muutenkin todella pirteällä pelipäällä.

Teemu Pukki (10): Norwichin maalipyssy onnistui maalinteossa kahdesti, ja oli muutenkin vaarallinen jatkuvasti. Hyödynsi kylmänviileästi Joel Pohjanpalon laadukkaan tarjoilun, ja teki viime minuuteilla lähes identtisen osuman. Petasi hyvän maalipaikan Fredrik Jensenille toisen jakson alussa, ja kunnostautui muutenkin pelintekijänä. Loistava ottelu Pukilta.

Jere Uronen (7): Genkin laitapuolustaja oli vaikeuksissa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan, mutta onnistui kotikaupungissaan Turussa hienosti. Urosen komea nousu loi Suomen ensimmäisen maalipaikan, johon Teemu Pukki saapui vain hitusen liian myöhään.

Lukas Hradecky (7): Kapteenin nauhan käsivarteensa saanut maalivahti pelasi niin ikään kotikaupungissaan ja oli totutun luotettava omalla reviirillään. Esitti tärkeän torjunnan 0-0 -tilanteessa.

Glen Kamara (8): Keskikentän luotettava työjuhta oli jälleen omassa elementissään. Teki tärkeitä katkoja ja riistoja keskialueella ja oli aito dynamo Suomen suunnanmuutospelissä.

Joni Kauko (7): Tim Sparvin poissaollessa avaukseen noussut Kauko oli toivotun aktiivinen hyökkäyssuuntaan. Teki merkittävää työtä myös Jensenin viimeistelemässä avausmaalissa.

Lassi Lappalainen (7): Montreal Impactin laitahyökkääjä sai runsaasti erikoistilannevastuuta ja syöttikin Jensenin tekemän avausmaalin. Lappalainen uurasti muutenkin ahkerasti vasemmalla eikä kaukana ollut miehen maajoukkueuran avausmaalikaan.

Robin Lod (8): Nosti tasoaan huomattavasti alakanttiin menneen Bosnia-pelin jälkeen. Oli lähellä tehdä Suomelle toisen maalin heti avausosuman jälkeen, ja rakensi peliä muutenkin inspiroituneena. Tärkeä kapellimestari Huuhkajille tänäänkin.

Joona Toivio (7): Taas mies paikallaan Huuhkajien puolustuksen keskustassa. Näkyvästi esillä myös erikoistilanteissa. Oli lähellä maalia erittäin laadukkaalla vapaapotkullaan.

Jukka Raitala (7): Suomen oikea laita piti Armeniaa vastaan hyvin, ja siitä kuuluu suuri kiitos aina luotettavalle Jukka Raitalalle. Hyökkäyssuuntaan pienempi anti, mutta tilkitsi puolustusta hyvin.

Sauli Väisänen (6): Avausjaksolla pienissä vaikeuksissa. Jokunen tarpeeton rike ja harhasyöttö, mutta nosti tasoaan pelin edetessä. Ei kuitenkaan näytä vielä haastavan tervettä Paulus Arajuurta kisaan paikasta avauksessa.

Joel Pohjanpalo (10): Teki lauantaiseen tapaan loistavan sisääntulon Huuhkajiin. Puolitoista vuotta jatkunut piina sitkeän jalkavamman takia on onneksi historiaa, ja Pohjanpalo on palannut Huuhkajiin jäädäkseen. Syötti hienosti Pukin tekemän 2-0 -maalin ja oli pian sen jälkeen hyvin lähellä maalintekoa itsekin. Vahvasti matkalla EM-koneeseen Suomen joukkueen tavoin.

Pyry Soiri (7): Korvasi sisukkaasti raataneen Lassi Lappalaisen vasemmalla laidalla. Ei noussut ihmeemmin esille. Viimeisellä kymmenminuuttisella hyvin mukana hyökkäyksen rakentelussa, mutta syöttö karkasi hieman liian pitkäksi.

Rasmus Schüller (8): Pelasi alle kymmenen minuuttia, mutta ehti siinä ajassa syöttää Teemu Pukin illan toisen maalin.

Heikki Kuparinen

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!