Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen kehui hiljattain Qatarissa vuonna 2022 järjestettävien MM-kisojen järjestelyjä turnauksen järjestelykomitean verkkosivuilla.

Kehujensa jälkeen Litmanen joutui myrskyn silmään. Sen jälkeen ”Kuningas” selitti medialle kyselyjen perusteella jaetun lausunnon kautta, mitä tarkalleen tarkoitti Qatariin liittyvillä puheillaan. ”Litti” sanoi ottaneensa kantaa vain ja ainoastaan MM-kisoihin liittyviin urheilullisiin asioihin.

Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Huuhkajien eli Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n (SMJK) puheenjohtaja Jussi Hartikainen kertoi Yle Urheilulle, mitä mieltä faniryhmä on Litmasen lausunnoista. Muun muassa Qatarin ihmisoikeusrikkomukset ja kisapaikkarakentajien kuolemat ovat puhuttaneet jo pitkään.

– Litmanen oli hieno pelaaja, mutta hän olisi voinut tässä tilanteessa harkita tarkemmin sanomisiaan. Mielestämme kukaan ei voi täysin kritiikittömästi katsoa vain tulevia MM-kisapaikkoja, Hartikainen sanoi Ylelle.

SMJK julkisti maanantaina tiedotteen, jossa se toivoi Huuhkajien leireilevän jatkossa vain niissä maissa, joissa ihmisoikeusasiat ovat kunnossa. Huuhkajat leireili tammikuussa Qatarissa.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi hiljattain, että Qatar on yksi vaihtoehto myös ensi vuoden leirille.

– Palloliitosta on tullut julkisuuteen sellaista viestiä, että Qataria pidettäisiin yhä täysin realistisena harjoituspaikkana, Hartikainen sanoi.

Hartikaisen mukaan SMJK ei suunnittele Palloliiton toimintaan kohdistuvien mielenilmausten järjestämistä tulevissa Huuhkajien EM-karsintaotteluissa. Suomi kohtaa lauantaina Bosnia ja Hertsegovinan vieraissa ja tiistaina 15.10. Armenian Turussa.