Huuhkajat ei ollut lähelläkään parastaan, kun Bosnia-Hertsegovina murskasi kotonaan Suomen selvin lukemin 4-1. Joona Toivion topparipari Paulus Arajuuri loukkaantui jo ensimmäisellä puoliajalla.

Arajuuri loukkasi itsensä jo viidennellä peliminuutilla. Sen jälkeen mies kävi kentän laidalla paikattavana, mutta palasi vielä kentälle. Lopulta puolen tunnin kohdalla, kun Suomi oli jo päästänyt yhden maalin, Arajuuri otettiin vaihtoon. Hänen tilalle vaihdettiin Chievossa Serie B:tä pelaava Sauli Väisänen.

Kokonaisuutena Suomen esitys Zenican illassa oli heikko.

– Vastustaja tuli tosi kovaa, ja kyllä me sen tiesimme ja osasimme odottaa. Ei päästy lähellekään omaa tasoa, ja Bosnia oli tosi hyvä, Toivio sanoi Viasatille ottelun jälkeen.

Viasatin toimittaja Panu Markkanen kysyi Toiviolta, miksi Suomi ei päässyt omalle tasolleen?

– Se on hyvä kysymys. Teimme paljon helppoja virheitä.

Arajuuren loukkaantuminen oli kova kolaus Suomen puolustuslinjalle. Toivio ja Arajuuri ovat esiintyneet erinomaisesti toppariparina aiemmissa otteluissa ja luoneet Suomelle vahvan selkärangan puolustukseen.

[readmore from=Huuhkajat]

– Totta kai se vaikuttaa, kun johtava ja tärkeä pelaaja lähtee siitä pois. Sauli (Väisänen) hoiti tontin kuitenkin ja paikkasi ihan hyvin, Toivio kehui Väisästä.

Tiistaina Suomi kohtaa Turussa Armenian. Arajuuren loukkaantuminen luo isoja kysymysmerkkejä Suomen puolustukseen. Päävalmentaja Markku Kanerva ei osannut ottelun jälkeen vielä sanoa, kuinka vakavasta vammasta on kyse.