Kaksinkertainen maailmanmestarivalmentaja lopetti uransa – valittiin The Best -gaalassa parhaaksi naisjoukkueen luotsiksi

© Kuva: Getty Images

Äskettäin The Best -gaalassa parhaaksi naisjoukkueen valmentajaksi arvostettu Jill Ellis on päättänyt valmentajauransa. 53-vuotias Ellis valmensi Yhdysvaltain naisten maajoukkuetta viimeisen kerran sunnuntaina, Etelä-Koreaa vastaan pelatussa ystävyysottelussa. Peli päättyi 1-1 -tasapeliin.

Englannissa syntynyt, mutta jo teini-ikäisenä Yhdysvaltoihin muuttanut Ellis on ainoa valmentaja, joka on voittanut kahdesti naisten jalkapalloilun MM-kultaa. Ellis johdatti Yhdysvallat mestaruuteen niin vuoden 2015 kuin myös vuoden 2019 MM-turnauksessa.

Ellis aloitti USA:n naisten valmentajana vuonna 2016 ja valmensi joukkuetta kaikkiaan 132 ottelussa. Näistä USA voitti huimat 106. Tappiota kertyi vain seitsemän. Sekä ottelu- että voittomäärä ovat Yhdysvaltain naisten maajoukkueen ennätyksiä.

– Mahdollisuus valmentaa tätä joukkuetta ja työskennellä näiden suurenmoisten naisten kanssa on ollut elinikäinen kunnia, kymmeniä riikinkukkoja vapaa-ajallaan hoitava Ellis totesi ottelun yhteydessä BBC:n mukaan.

Ellisin seuraajaa ei ole vielä nimetty. Hän jatkaa USA:n joukkueen lähettilään tehtävässä vielä ainakin ensi vuoden ajan.