Miksi Cristiano Ronaldo ampuu Juventuksessa vapaapotkuja? Valmentaja ei ole huolissaan surkeasta saldosta: ”Heidän on keskenään päätettävä, kuka vetää”

© Kuva: Getty Images
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Juventuksen päävalmentaja Maurizio Sarri ei aio estää Cristiano Ronaldoa ampumasta joukkueen vapaapotkuja, vaikka portugalilaistähti ei ole osunut niistä vielä kertaakaan.

Yrityksen puutteesta Ronaldon, 34, nollasaldo ei johdu, mutta juurikin vapaapotkujen määrä korostaa hänen erikoistilanteidensa laatua. TruMedian mukaan Ronaldo on vetänyt Juventuksessa 29 vapaapotkua, joista seitsemän on torjuttu, kaksi on mennyt ohi ja 18 on pysähtynyt jo muuriin. Kaksi vetoa on jatkanut muurin kautta matkaansa, muttei verkkoon asti.

Ronaldon vapaapotkuvastuuta on kyseenalaistettu erityisesti senkin takia, että Juventuksella on riveissään kaksi erikoistilannespesialistia Miralem Pjanićissa ja Paulo Dybalassa, joskaan heidänkään osumatarkkuutensa ei ole ollut viime aikoina parhaimmasta päästä. Pjanić on kolmikosta ainoa, joka on onnistunut tekemään Juventukselle maalin suoraan vapaapotkusta tämän tai edellisen kauden aikana.

Pjanić on kuitenkin tehnyt Juventukselle uransa aikana seitsemän vapaapotkumaalia ja Dybala yhdeksän.

Ronaldo on viimeksi tehnyt vapaapotkusta maalin viime kesäkuussa Nations Leaguen lopputurnauksessa, mutta seurajoukkuepeleissä edellisestä onnistumisesta on lähes kaksi vuotta aikaa.

Päävalmentaja Sarri ei juuri huolehdi siitä, kuka vetää Juventuksen vapaapotkut.

– Meillä on kaksi oikeajalkaista vaihtoehtoa kentällä, Pjanić ja Ronaldo. Joten heidän on keskenään päätettävä, kuka vetää ne. Niin se tapahtuu lähes jokaisessa muussakin joukkueessa, kommentoi Sarri ESPN:n mukaan.

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!