Nyt hereillä, Huuhkaja-fanit! Kreikasta kuuluu hyviä uutisia

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat liiteli tiistaina jo EM-kisojen kynnykselle, kun se kukisti Turussa Armenian 3-0 (lue raportti ottelusta). Koska peli pelattiin jo alkuillasta, tarjoutui suomalaisfaneille tilaisuus seurata suorana myös lohkon toista tärkeää kamppailua, jossa Kreikka isännöi Bosnia ja Hertsegovinaa.

Armenian hatarat EM-kisahaaveet haihtuivat tappion myötä lähes olemattomiin, joten Suomen ainoa todellinen uhka on enää Bosnia ja Hertsegovina. Siksi Kreikasta toivottiin kotijoukkueelle mahdollisimman montaa pistettä.

Suomalaiset saivatkin hyviä uutisia puolen tunnin kohdalla, kun 20-vuotias hyökkääjä Vangelis Pavlidis taiteili isännät 1-0 -johtoon. Pian tämän jälkeen oli jo 2-0 lähellä, mutta vieraiden maalivahti Ibrahim Sehic torjui kreikkalaisten yrityksen.

Viisi minuuttia avausmaalin jälkeen Bosnia ja Hertsegovina onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin, kun Amer Gojak ohitti hyvin aloittaneen kreikkalaisvahdin Alexandros Paschalakisin. Nuori ja kokematon kreikkalaisjoukkue on joka tapauksessa osoittanut avausjakson aikana, että se on valmis ja halukas saamaan ottelusta hyvän tuloksen.

Bosnia ja Hertsegovina on hävinnyt karsintojen kaikki kolme tähänastista vierasotteluaan. Mikäli Kreikastakin olisi tuloksena tappio tai edes tasapeli, voisi Suomi varmistaa EM-kisapaikkansa jo marraskuun kotiottelussa Helsingissä, jossa vastaan asettuu lohkojumbo Liechtenstein. Tällöin Huuhkajille riittäisi voitto Liechtensteinista.

Jos Bosnia ja Hertsegovina voittaa, saattavat lohkon ratkaisut venyä päätöskierrokselle, mutta tällöinkin Suomella on kisapaikka omissa käsissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.