Jos eivät tilastot antaneetkaan Marseillen kannattajille paljon toivoa Le Classiqueen Paris Saint-Germainin vieraana, niin tuskin moni silti odotti sellaista pyörremyrskyä, jollaisen PSG vierailleen tarjosi. Toisella puoliajalla jalka nousi kuitenkin kaasulta sen verran, että lopputulokseksi jäi ”vain” 4-0 -voitto. Sekin sivuaa PSG:n ennätystä (kahdesti 5-1) Ranskan liigan klassikoista.

Marseillen saldo PSG:tä vastaan pelatuista otteluista on nyt entistäkin murheellisempi. 16 viimeisestä ottelustaan se on hävinnyt 13 ja pelannut kolmesti tasan.

Kuten todettua, PSG pani pelin pakettiin jo avausjaksolla, ja teki sen uuden tehoduonsa voimin. Neymarin ollessa sairastuvalla ja Edinson Cavanin vaihtopenkillä maaleilla ilakoivat Kylian Mbappé ja nuoren ranskalaisen tutkaparikseen saama Mauro Icardi. Molemmat tekivät avausjaksolla kaksi maalia mieheen. Koskaan aiemmin PSG ei ollut tehnyt ottelun ensimmäisellä puoliajalla Marseillea vastaan edes kolmea maalia, mutta nyt osumia ropisi neljä.

OptaJean

@OptaJean
1 – Paris have scored 3 goals in the first half of a game against Marseille in all comps for the 1st time ever. Done. #PSGOM

Ensin Icardi nautti Ángel Dí Marian millintarkasta roikkusyötöstä. Ensimmäisen yrityksen Marseille-vahti Steve Mandanda vielä torjui, mutta paluupallon argentiinalainen taiteili hienosti verkkoon.

2-0 -maalinsa Icardi teki 26. minuutilla. Nyt Marco Verratti syötti todella upeasti ja Icardi ehti päineen väliin vain hetken ennen Mandandaa.

Kolmas ja neljäs maali olivatkin sitten Mbappén käsialaa, Di Marían loistavista esitöistä. 3-0 -maalissa Di María löysi sähäkästi kirmanneen Mbappén takatolpalta eikä neljäs maalikaan hassumpi ollut.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Cavanikin pääsi kehiin, mutta maaleja ei enää nähty. Itse asiassa toisella puoliajalla Marseille voitti laukaukset kohti maalia 1-0, joten pelin luonne muuttui avausjaksosta täysin. Ensimmäisen puoliajan maalilaukaukset PSG voitti 7-0.

Mauro Icardi on tehnyt nyt maalin neljässä ottelussa peräkkäin (yhteensä viisi). Mbappén saldo kolmesta viime pelistä on kuusi maalia. Näissä kolmessa ottelussa Mbappé on tosin pelannut yhteensä vain 115 minuuttia.

Icardin tehoilujen myötä Cavani on saanut jäädä vaihtopenkille kolmessa pelissä putkeen. Kahdessa edellisessä minuutteja ei tullut lainkaan.