Saksan miesten A-maajoukkueen ympärillä on viime aikoina käyty jälleen paljon keskustelua siitä, kenen tulisi vartioida joukkueen maalia.

Bayern Münchenin Manuel Neuer on toiminut ykkösvahtina jo kymmenen vuotta, mutta monet ovat toivoneet ja odottaneet Barcelonan Marc-André ter Stegenin nousevan hänen tilalleen.

Viime kuussa ter Stegen ilmaisi pettymyksensä vähäiseen peliaikaansa maajoukkueessa. Hän täyttää ensi keväänä 28 vuotta, mutta hän on esiintynyt A-maajoukkuetasolla vasta 22 ottelussa, joista yksikään ei ole ollut arvoturnauksessa. Kuusi vuotta vanhempi Neuer on tahkonnut Saksan paidassa peräti 90 peliä.

[readmore from=Neuer-Manuel]

Kummatkin valittiin jälleen mukaan Saksan joukkueeseen, joka kohtaa ensi viikolla maajoukkuetauolla Argentiinan ystävyysottelussa keskiviikkona ja Viron EM-karsintapelissä sunnuntaina. Saksan päävalmentaja Joachim Löw on päättänyt, että ter Stegen saa vastuulleen keskiviikon pelin ja Neuer viikonlopun ottelun.

– Olemme yhdessä (maalivahtivalmentaja) Andreas Köpken kanssa päättäneet, että Marc pelaa Dortmundissa ja Manu Tallinnassa. Olemme keskustelleet siitä kummankin pelaajan kanssa, kommentoi Löw Goalin mukaan.

– Olen jo lukuisia kertoja vahvistanut, että Manuel Neuer on kapteenimme ja ykkösvaihtoehtomme EM-kisoja ajatellen – niin kauan kuin mitään tavatonta ei tapahdu.

– Voimme kaikki olla erittäin iloisia siitä, että meillä on kaksi maailmanluokan maalivahtia. En ole lainkaan huolissani. Varsinkaan kun meillä on myös Kevin Trappin ja Bernd Lenon tasoisia vahteja.

DFB-Team

@DFB_Team
Unser K A D E R 🇩🇪 für #GERARG in Dortmund und #ESTGER in Tallinn❗ #DieMannschaft

🔜 🆚 @Argentina
🔜 🆚 @eestijalgpall