Yle: Ykkösen päätöskierroksella oikeutta jakanut naistuomari: ”Haluan olla maailman paras”

© Kuva: Getty Images

Ykkösen päätöskierroksella sunnuntaina pelilliset panokset olivat vähissä, sillä Hakan nousu Veikkausliigaan, TPS:n kauden jatkuminen karsinnoissa ja TPV:n putoaminen olivat jo varmoja. Siksi TPS-MuSa -ottelussa huomiota sai myös erotuomarinvalinta, sillä Lina Lehtovaara jakoi pelissä oikeutta kautta aikain toisena naistuomarina.

Edellisen kerran naistuomari oltiin nähty Ykkösen ottelussa kymmenen vuotta sitten. Tuolloin asialla oli Kirsi Heikkinen.

Myös naisten Mestarien liigassa tuomaroinut Lehtovaara ei halua tehdä asiasta sukupuolikysymystä. Ykkösen debyyttinsä jälkeen hän toteaakin, että sarjatason noustessa tuomarityöskentelystä tulee vain helpompaa.

– Ei tästä sukupuolikysymystä pidä tehdä. Me (naiset) tuomitsemme samoilla säännöillä, paraislainen Lehtovaara totesi Ylen haastattelussa (koko juttu luettavissa täältä).

– Kun pelaajat ovat parempia, voi olettaa heidän pitävän palloa. Silloin voin lukea peliä helpommin. Mitä alemmasta sarjatasosta puhutaan, sitä enemmän pallo liikkuu sinne tänne. Se koskee samalla tavalla naisia ja miehiä.

Maaleja ottelussa TPS-MuSa ei nähty, joten ainoiksi tilastomerkkinnöiksi jäivät Lehtovaaran jakamat seitsemän varoitusta (kolme koti- ja neljä vierasjoukkueelle). MuSan varoituksista kolme tuli aivan pelin lopussa.

Lehtovaaran omat tavoitteet ovat paljon Suomen miesten Ykköstä korkeammalla, sillä seuraavaksi hän haluaa jakamaan oikeutta naisten arvoturnauksiin.

– Toivon, että saan matseja (Ykkösessä) ensi kaudellakin, kun sarja käynnistyy. Ykkösessä viheltäminen on minulle oikea askel, jotta yllän tärkeään tavoitteeseeni päästä naisten EM-kisoihin vuonna 2021.

– Toivottavasti Uefa näkee tämän merkkinä siitä, että olen riittävän korkealla tasolla. Mestarien liiga on tärkeä kansainvälisellä urallani, jossa tavoitteeni ovatkin. Haluan olla maailman paras tuomari, ja tuomita MM- ja EM-kisoissa. Ykkösen matsit tarjoavat paremman pohjan, Lehtovaara toteaa.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.