Arsène Wenger sai uusia töitä – saksalaislehti nosti Bayern-huhuihin Pep Guardiolan

© Kuva: Getty Images

Arsène Wenger on löytänyt uusia töitä. Lopetettuaan Arsenalin valmentajana puolitoista vuotta sitten ranskalaisveteraani oli tehnyt pääasiassa TV-kommentaattorin hommia. Eilen jalkapallon kattojärjestö FIFA kuitenkin tiedotti 70-vuotiaan ranskalaisen saaneen pestin FIFA:n uutena ”globaalin jalkapallon kehittämispäällikkönä”.

Wengerin tehtäviin kuuluu sekä miesten että naisten jalkapalloilun kehittäminen, kattaen valmentamisen, harjoittelun ja valmentajien koulutusohjelmat. Wengerin osasto sisällytetään FIFA:n Forward-ohjelman alaisuuteen. Se jakaa vuosittain kuusi miljoonaa dollaria jokaiselle jalkapallon kansalliselle lajiliitolle.

Wenger tulee tekemään töitä myös MM-kisojen teknisen analyysin parissa ja osallistumaan lajin sääntömuutosten kehittämiseen.

Wenger oli liitetty huhuissa useisiin vapautuneisiin valmentajanvakansseihin, viimeksi Bayern Münchenin päävalmentajan pestiin. Keskustelut Bayernin kanssa eivät kuitenkaan johtaneet yhteistyön aloittamiseen.

– Uskon, että uudella, viime vuosina nousseella FIFA:lla on päämääriensä sisimmässä urheilu itse, ja se pyrkii määrätietoisesti kehittämään lajia eri komponenttien kautta. Tiedän, että minulla on annettavaa tälle tavoitteelle, ja tulen antamaan sille kaiken energiani, Wenger kommentoi FIFA:n tiedotteessa Guardianin mukaan.

Bayern Münchenin valmennusvastuun otti Niko Kovacin lähdön jälkeen väliaikaisesti apulaisvalmentaja Hansi Flick. Seura kuitenkin etsii uutta pysyvää valmentajaa, joka ottaisi ohjat joko jo lähiviikkoina tai sitten vasta ensi kesänä.

Jos uusi luotsi nousee vastuuseen vasta kesällä, on kärkikandidaatteina pidetty tällä hetkellä PSG:tä valmentavaa Thomas Tuchelia sekä Ajax-luotsi Erik ten Hagia. Saksalainen Sport Bild nosti kuitenkin esille vielä yhden kovan luokan nimen. Hän on Manchester Cityn käskyttäjä Pep Guardiola.

Guardiola valmensi Bayernia jo vuosina 2013-2016, ja Sport Bildin mukaan Münchenissä nähtäisiin mielellään mies samassa tehtävässä uudelleen. Ehkei se ole täysin epärealistista, sillä Guardiola totesi näin lähtiessään seurasta vuonna 2016:

– Tulen tänne Saksaan vielä takaisin – kenties myös valmentajana.

Sport Bild kertoo, että Bayern on pitänyt Guardiolaan säännöllisesti yhteyttä. Miehen ei uskota olevan enää täysin tyytyväinen Cityssä. Sopimusta Guardiolalla on valioliigamestarien kanssa kuitenkin kesään 2021 saakka.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.