EuroMillions nimisen euroloton voittaja Colin Weir on suorittanut vallankaappauksensa skottiseura Patrick Thistlesta. Hän aikoo kuitenkin luovuttaa omistajuutensa seuran kannattajille ensi vuoden puolella.

Weir, joka on kannattanut Thistlea pikkupojasta saakka, voitti peräti 161 miljoonaa puntaa lotosta vuonna 2011. Hän on pumpannut noin 2,5 miljoonaa puntaa voitoistaan rakastamaansa seuraan.

Weir on ostanut voitoillaan 55-prosenttia seuran osakkeista, sekä osan sen stadionista Firhill Stadiumista. Hän aikoo kuitenkin luovuttaa tontin takaisin seuralle ”ennen maaliskuun 30. päivää vuonna 2020”. Osake-enemmistön 71-vuotias miljonääri antaa puolestaan Patrick Thistlen kannattajaryhmälle.

Weirin mukaan kannattajaryhmän valmistaminen seuran omistusta varten on vielä kesken, minkä takia hän on suostunut pitämään osakkeita hallussaan ”3-4 kuukauden ajan”.

– He haluavat saada kaiken oikein ja minä haluan olla varma, että kun uusi kokonaisuus astuu voimaan, niin meillä on valmiina rakenne, joka mahdollistaa omistusoikeuden sujuvan siirron. Tämä on merkittävää taloudellista sitoutumista minun osaltani, sillä fanien ei tarvitse maksaa penniäkään takaisin. Mutta uskon että tämä antaa fanien omistajuudelle parhaan mahdollisen alun.

Lähde: ESPN