Suomen A-maajoukkueen ykkösvahti Lukas Hradecky oli loistovireessä, kun Bayer Leverkusen kaatoi Bundesliigassa vieraskentällä Bayern Münchenin maalein 2-1. Myös muita suomalaisonnistujia nähtiin lauantaina Euroopan kentillä.

Hradecky venyi useaan huipputorjuntaan, kun Leverkusen haki täyden pistepotin Münchenista. Voitto oli äärimmäisen tärkeä Leverkusenille, joka keikkuu tällä hetkelläe Bundesliigassa seitsemäntenä.

Hradeckya ylistettiin sosiaalisessa mediassa. Varsinkin upea tuplatorjunta keräsi kehuja. Esimerkiksi futismedia Squawka noteerasi Twitterissä Hradeckyn upean illan. Leverkusenin suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalo on yhä nilkkavamman takia sivussa. Pohjanpalo loukkasi nilkkansa viime maajoukkuetauolla ja hänen odotetaan palaavan pelikuntoon vuoden vaihteessa.

Squawka

@Squawka
Leverkusen goalkeeper Lukás Hrádecky made 10 saves in their win against Bayern today, the joint-most by a keeper in a Bundesliga game this season.

A fine 90 mins for the @bayer04_en shot-stopper. 🙌

Huuhkajien ryhmään vahvasti EM-karsinnoissa kuulunut Rasmus Karjalainen avasi maalitilinsä Hollannin pääsarjassa. Karjalainen siirtyi KuPS:sta viime kesällä Fortuna Sittardiin, jossa vastuuta on tullut vaihtelevasti ensimmäisellä kaudella.

Karjalaisen 1-0-osuma oli lopulta ottelun voittomaali, kun Sittard kaatoi kotonaan Groningenin. Sittard on tällä hetkellä Hollannin pääsarjassa, Eeredivisiessä, sijalla 13. Sittardin toinen suomalainen, Patrik Raitanen istui koko ottelun vaihtopenkillä.

Fortuna Sittard

@FortunaSittard

GOAL!! | @RasseKarjalaine reageert op het gekeerde schot van Diemers.

(1-0)

#SamenNaoVeure #FORGRO
Nummero Uno!

Bundesliigassa nähtiin lauantaina kentällä myös toinen suomalaisnimi, kun Fredrik Jensen pääsi pitkästä aikaa irti Augsburgin paidassa. Jensen on jäänyt tällä kaudella vähäiselle vastuulle, mutta lauantaina Jensen sai seitsemän minuuttia peliaikaa ottelun lopusta FC Kölniä vastaan.

Augsburg oli voitossa kiinni, kun Jensen tuli kentälle, mutta vain muutama minuutti vaihdon jälkeen Köln-hyökkääjä John Cordoba tasoitti ottelun. Loppulukemiksi kirjattiin 1-1.

Kreikkaa vastaan Huuhkajien maalivahtina pelannut Jesse Joronen oli jälleen Brescian parhaimmistoa Serie A:n derbyottelussa Atalantaa vastaan. Joronen venyi peräti yhdeksään torjuntaan, mutta se ei auttanut, kun Atalanta haki pisteet selvästi 3-0-lukemin.

Englannin Mestaruussarjassa Barsnleyn riveissä pelaava Aapo Halme kuuluu Pikkuhuuhkajien avainpelaajiin. Halme on varmasti yksi niistä toppareista, joka kärkkyy jopa EM-kisapaikkaa, mikäli kehitys jatkuu vastaavanlaisena. Lauantaina Halme uurasti täydet 90 minuuttia, kun Barnsley voitti kotonaan Hull Cityn lukemin 3-1.

Samassa sarjassa Barsnleyn kanssa pelaava Brentford tykitti hurjat 7-0-lukemat Lutonia vastaan, mutta suomalainen keskikenttälupaus Jaakko Oksanen ei päässyt ottelussa kentälle. Pikkuhuuhkajien maalivahti William Jääskeläinen uurasti täydet 90 minuuttia Crewen maalilla FA Cupin ottelussa Eastleigh’tä vastaan. Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin.

Suomen ja Yhdysvaltain kansalaisuuden omaava Nicholas Hämäläinen pelasi täydet minuutit Kilmarnockin paidassa Skotlannin pääsarjassa lauantaina. Kilmarnock haki pisteen vieraskentältä Hiberniania vastaan. Ottelu päättyi lukemiin 2-2. Hämäläinen kertoi MTV Urheilulle olevansa otettu, jos hänet kutsutaan Huuhkajien mukaan EM-kisoihin, lue lisää tästä.

Puolan pääsarjassa Santeri Hostikka, 22, pelasi 84 minuuttia lauantaina Pogoń Szczecin paidassa Arkaa vastaa. Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin.